Рецепт Варення з айви і волоських горіхів фото

Варення з айви і волоських горіхів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Айва
На полуденок , Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Смачне, красиве і ароматне варення з айви і волоських горіхів в холодну пору безсумнівно підніме вам настрій. А готується воно не складніше, ніж будь-яке інше варення. Зате на смак виняткове!

Опис приготування:

Смачне і ароматне варення з айви стане ще смачніше, якщо ви додасте в нього при варінні волоські горіхи. А приготувати таке варення дуже легко, хоча і не дуже швидко. Але вашого часу варіння варення займе не так і багато. Рецепт приготування варення перед вами, готуйте зараз, а взимку насолоджуйтеся вкусняшки!

  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка (очищених)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1 щіпка (на кінчику ножа)
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 1
Айву ретельно миємо, а потім очищаємо від шкірки.
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 2
Щоб очищені плоди не потемніли, заллємо їх холодною водою.
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 3
Шкірку заливаємо водою і варимо на середньому вогні приблизно 20-30 хвилин.
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 4
Нарізаємо очищену айву невеликими шматочками, викладаємо її в каструлю. Заливаємо водою після варіння шкірки, додаємо цукор. Доводимо до кипіння, нехай провариться хвилин 5. Відставляємо на 5-6 годин.
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 5
Варення варимо в 4-5 етапів: доводимо до кипіння, кип'ятимо 5 хвилин і відставляємо. Очищені горіхи додамо на останньому етапі варіння.
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 6
Горіхи можна додавати великими шматочками. Разом з горіхами додаємо лимонну кислоту або пару скибочок лимона.
варення з айви і волоських горіхів - фото крок 7
Кипляче варення розкладаємо по банках і закочує. Ну, і не забудемо залишити для дегустації

Схожі рецепти