Варення із зелених волоських горіхів
(покроковий рецепт з фото)
У перші дні липня саме час рвати зелені волоські горіхи і варити з них варення. Це незвичайне варення із зелених волоських горіхів в домашніх умовах - справжня знахідка!
Приготувати варення із зелених волоських горіхів в домашніх умовах можна вже на початку липня, коли потрібно збирати плоди. Незважаючи на копітку роботу, пов'язану з приготуванням цього варення, воно того варте. Навіть самі примхливі ласуни оцінять по достоїнству це незвичайне варення.
- Горіхи - 4 кілограма
- Гашене вапно - 100 грам (з 1 л води)
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Гвоздика - За смаком
- Лимонна кислота - 1 щіпка

Збір зелених горіхів починається в кінці червня-початку липня. Такі горіхи м'які, тому добре нарізаються ножем. Моєму ретельно горіхи і нарізаємо їх на половинки.

2. Горіхи поміщаємо в таз і заливаємо холодною водою. Протягом дня воду потрібно міняти до 4 раз, а через дві доби можна приступати до приготування варення.

3. Тепер потрібно приготувати вапно, якої будуть заливатися горіхи. 0, 5кг гашеного вапна потрібно залити 5 л холодної води. Після цього потрібно розмішати (ретельно) і дати трохи постояти. Верхнім прозорим розчином потрібно залити горіхи і залишити на добу.

4. Горіхи можна варити цілими, а можна колоти на половинки. Промиваємо ретельно і кілька разів горіхи, після чого нарізаємо їх на половинки (або наколює).

5. Нагріваємо в каструлі воду і бланшируємо наші горіхи 20-25 хвилин. Горіхи істотно зміняться в кольорі. Повторюємо процедуру ще раз.

6. Тепер готуємо сироп з води і цукру. В кінці додаємо гвоздику і відправляємо в сироп горіхи. Доводимо варення до кипіння, кип'ятимо на слабкому вогні 5 хвилин, після чого залишаємо їх на годину.

7. Таких пятімінуних кип'ятіння потрібно зробити до 5 раз. Тим часом готуємо наші банки, після чого розливаємо варення і закочує.

8. Ось таке гарне у нас виходить варення із зелених волоських горіхів в домашніх умовах. Зберігається таке варення як і все інше.