Козинаки з волоських горіхів
(покроковий рецепт з фото)
Це чудове грузинське ласощі можна приготувати на будь-який дитяче свято, а також на Новий рік чи Різдво. Воно сподобається всім без винятку, а діти залишаться від нього в повному захваті.
Ну який же дитина відязикаться від смачних козинаков, навіть дорослі з задоволенням їдять це корисне ласощі родом із сонячної Грузії. А якщо вам цікаво, як приготувати козинаки з волоських горіхів, то я з задоволенням розповім вам про це. Насправді важкого тут абсолютно нічого немає, єдине, що забере у вас досить багато часу - це подрібнення самих горіхів. В іншому, зробити козинаки з волоських горіхів в домашніх умовах зовсім не складно, зате радості таке частування принесе масу як вам, так і вашим діткам.
- Горіхи волоські - 1 кілограм
- Мед - 500 грам
- Пудра цукрова - 2 Ст. Ложки
Для початку вибираємо правильні волоські горіхи, вони повинні бути світлими і свіжими.
Тепер найскладніше: горіхи потрібно подрібнити. Звичайно, це можна зробити і в блендері, але результат завжди виходить краще, якщо подрібнювати горіхи ножем.
Горіхи не повинні нагадувати по консистенції крихту, а бути трохи крупніше.
Тепер висипаємо подрібнені горіхи в каструльку з товстим дном або в сковороду і обсмажуємо їх без додавання масла, періодично помішуючи. Смажити потрібно приблизно 10-12 хвилин.
Далі ми викладаємо мед в товстостінну каструльку і змішуємо його з цукровою пудрою.
Ставимо каструльку на середній вогонь і нагріваємо масу, помішуючи, але не доводимо її до кипіння.
Знімаємо каструлю з вогню і продовжуємо заважати мед, поки він не почне остигати і загусати. Коли мед майже охолоне, його знову потрібно нагріти і остудити, так повторюємо два рази, тобто всього ми нагріваємо і охолоджуємо мед тричі. Після цієї процедури ми в четвертий раз ставимо каструльку на вогонь, як тільки мед трохи підтане, знімаємо його з вогню і викладаємо в каструльку подрібнені горіхи, гарненько все перемішуємо.
Тепер змочуємо велику обробну дошку водою і викладаємо на неї отриману масу, швиденько розгортаємо її змоченою качалкою, поки мед не застиг. В результаті у нас повинен вийти пласт шириною близько 1 см.
Мокрим ножем розрізаємо пласт на невеликі ромбики і викладаємо козинаки на тарілку.
Ось і готово наше частування, до речі, воно досить довго зберігається. Приємного вам апетиту!