Варення з волоських горіхів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ніколи не готували варення з волоських горіхів в домашніх умовах, то ви багато втратили. Дуже рекомендую в сезон обов'язково повторити цей рецепт.
Вперше спробувавши його, ви навряд чи відразу здогадаєтеся, як зробити варення з волоських горіхів. Воно неймовірно ароматне, дуже смачне і незвичайне. Відразу хочу звернути вашу увагу, що збирати краще горішки поменше. Під час підготовчої роботи рекомендую одягнути рукавички, щоб уберегти руки (інакше вони стануть коричневими).
- Зелені горіхи - 6 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
- Вода - 1.5 L
1. Для початку зібраний горішки вимийте як слід під проточною водою.
2. Одягніть рукавички, очистіть гострим ножем від шкірки і викладіть в глибоку каструлю. Великі горішки краще розрізати навпіл. Залийте водою і залиште на 4 годину. Після злийте воду і залийте нову ще на 4 годину. І потім ще один раз - це досить простий, хоч і тривалий етап. Рецепт приготування варення з волоських горіхів на цьому займе близько 12-14 годин.
3. Підготуйте каструлю або іншу зручну ємність. Всипте цукор і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Викладіть горішки, акуратно перемішайте з сиропом. Знову доведіть до кипіння, приберіть вогонь і залиште нудитися на 4 години на повільному вогні, періодично помішуючи.
5. Коли варення з волоських горіхів в домашніх умовах добре проварити, можна розливати його по стерилізованим баночках і закочувати на зиму. Відмінна заготівля!