Рецепт Варення з волоських горіхів фото

Варення з волоських горіхів
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Горіхи, Грецькі горіхи
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Якщо ви ніколи не готували варення з волоських горіхів в домашніх умовах, то ви багато втратили. Дуже рекомендую в сезон обов'язково повторити цей рецепт.

Вперше спробувавши його, ви навряд чи відразу здогадаєтеся, як зробити варення з волоських горіхів. Воно неймовірно ароматне, дуже смачне і незвичайне. Відразу хочу звернути вашу увагу, що збирати краще горішки поменше. Під час підготовчої роботи рекомендую одягнути рукавички, щоб уберегти руки (інакше вони стануть коричневими).

  • Зелені горіхи - 6 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
  • Вода - 1.5 L
варення з волоських горіхів - фото крок 1
1. Для початку зібраний горішки вимийте як слід під проточною водою.
варення з волоських горіхів - фото крок 2
2. Одягніть рукавички, очистіть гострим ножем від шкірки і викладіть в глибоку каструлю. Великі горішки краще розрізати навпіл. Залийте водою і залиште на 4 годину. Після злийте воду і залийте нову ще на 4 годину. І потім ще один раз - це досить простий, хоч і тривалий етап. Рецепт приготування варення з волоських горіхів на цьому займе близько 12-14 годин.
варення з волоських горіхів - фото крок 3
3. Підготуйте каструлю або іншу зручну ємність. Всипте цукор і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
варення з волоських горіхів - фото крок 4
4. Викладіть горішки, акуратно перемішайте з сиропом. Знову доведіть до кипіння, приберіть вогонь і залиште нудитися на 4 години на повільному вогні, періодично помішуючи.
варення з волоських горіхів - фото крок 5
5. Коли варення з волоських горіхів в домашніх умовах добре проварити, можна розливати його по стерилізованим баночках і закочувати на зиму. Відмінна заготівля!

Схожі рецепти