Варення з журавлини без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування варення з журавлини без цукру є досить незвичайним, так як замість цукру ми будемо додавати мед. Причому трохи, інакше та найцікавіша кислинка журавлини пропаде.
Такий простий рецепт варення з журавлини без цукру добре підходить для випадків, коли варення готується і тут же з'їдається. Але якщо ви плануєте таке варення з журавлини без цукру в домашніх умовах ще й на зиму заготовити, тоді почекайте, поки воно охолоне, а потім ще раз перекипятить, після чого вже можна закочувати в стерильну банку. Виходить дуже смачно!
- Журавлина - 1 кілограм
- Мед - 300 мілілітрів
- Обкладинка - За смаком
- Гвоздика - За смаком
1. Журавлину перебираємо, моєму.
2. Засипаємо в каструльку, на саме дно трохи додамо води. Варимо на середньому вогні, поки ягоди частково не розваряться.
3. Пересипаємо гарячі ягоди в миску і змішуємо з медом.
4. Знову пересипаємо в каструлю, варимо ще 20 хвилин. Готово!