Рецепт Варення з кабачків з апельсинами фото

Варення з кабачків з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Фрукти, Апельсин, Кабачок
Рецепти без шкоди
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Вам здається, що приготувати варення можна тільки з ягід і фруктів? Тоді пропоную вашій увазі оригінальний рецепт - варення з кабачків з апельсинами.

Варення з кабачків з апельсинами - це дуже цікаве поєднання овочів з фруктами. Спробуйте приготувати його будинку і ви здивуєтеся, адже таких кабачків ви не їли, напевно, ніколи.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Апельсини - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 1 штука
варення з кабачків з апельсинами - фото крок 1
1. Рецепт приготування варення з кабачків з апельсинами досить простий. Для початку необхідно ретельно вимити кабачки і очистити їх шкірки. Нарізати тоненькими маленькими шматочками і відправити в ємність для варення (широкий таз, наприклад). Лимон вимити і ошпарити окропом. Потім просушити і натерти трохи цедри. Сам лимон порізати, видалити кісточки і відправити в блендер або м'ясорубку. Отриману лимонну масу додати до кабачків.
варення з кабачків з апельсинами - фото крок 2
2. Апельсини вимити і також обдати окропом. Нарізати тонкими часточками, видаливши кісточки. При бажанні можна очистити апельсин і додати в варення тільки м'якоть.
варення з кабачків з апельсинами - фото крок 3
3. Акуратно всипати цукор (кількість цукру повинно бути таким же, як і кількість кабачків). Тепер все це потрібно відставити в сторону на 6-8 годин, щоб апельсини і кабачки пустили досить соку. Залишити можна навіть на ніч.
варення з кабачків з апельсинами - фото крок 4
4. Через час, коли соку вже досить, можна перемішати і відправити варення на вогонь. Коли закипить, поставити на мінімум. Періодично необхідно буде помішувати.
варення з кабачків з апельсинами - фото крок 5
5. В середньому знадобиться близько 2 годин, щоб варення стало густим і схожим на мармелад. Варення з кабачків з апельсинами в домашніх умовах можна закривати в банки на зиму або їсти відразу, давши йому тільки гарненько охолонути.

Схожі рецепти