Варення зі смородини з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ми додамо в варення зі смородини ароматну нотку цитрусових, то отримаємо абсолютно новий і незвичайний смак. Приготуйте таку корисну ласощі для своїх рідних і вони залишаться вам вдячні.
Багато хто не любить заготовки з червоної смородини, так як вважають, що ця ягода недостатньо ароматна, та й возитися з нею не кожна господиня погодиться. Але ви тільки подумайте про те, скільки в смородині багато вітамінів, і яку користь вона зможе принести нашому організму, а для більш насиченого смаку і аромату можна додати до неї цитрусової свіжості. І сьогодні я розповім вам, як приготувати варення зі смородини з апельсинами - неймовірно смачне і корисне ласощі, яке сподобається всій вашій родині. В осінній і зиязикай час така заготовка буде просто незамінна, адже вона допоможе не тільки зміцнити імунітет, але і впоратися з першими симптомами застуди. Так що з цим простим рецептом варення зі смородини з апельсинами ви отримаєте одночасно смачне і при цьому вельми корисне частування.
1) Для початку відокремлюємо ягоди від гілочок, перебираємо їх і ретельно промиваємо під водою, потім відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти.
2) Апельсини також промиваємо і прямо з шкіркою нарізаємо їх на невеликі частини, потім пропускаємо через м'ясорубку.
3) Смородину теж необхідно подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера до стану пюре.
4) Тепер викладаємо в каструлю або таз подрібнену смородину і апельсини, додаємо цукор, перемішуємо все і залишаємо на пів годинки, щоб цукор розтанув.
5) Після закінчення часу ще раз подрібнюємо фруктово-ягідну масу в блендері, поки вона не стане однорідною. Переливаємо її назад в каструльку і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо не більше 5 хвилин, помішуючи. Можна варення і не варити, а розкладати в банки в сирому вигляді, так воно вийде набагато корисніше, правда простоїть недовго.
6) Готове варення розливаємо по банках і закочує їх, зберігаємо заготовку в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному темному місці.
Таке варення виходить неймовірно смачне і ароматне, насиченого червоного кольору, повірте, від цих ласощів неможливо відязикатися. Смачного!
- Смородина червона - 1 кілограм
- Апельсини - 1 кілограм
- Цукор - 1-1, 5 кілограма
1) Для початку відокремлюємо ягоди від гілочок, перебираємо їх і ретельно промиваємо під водою, потім відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти.
2) Апельсини також промиваємо і прямо з шкіркою нарізаємо їх на невеликі частини, потім пропускаємо через м'ясорубку.
3) Смородину теж необхідно подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера до стану пюре.
4) Тепер викладаємо в каструлю або таз подрібнену смородину і апельсини, додаємо цукор, перемішуємо все і залишаємо на пів годинки, щоб цукор розтанув.
5) Після закінчення часу ще раз подрібнюємо фруктово-ягідну масу в блендері, поки вона не стане однорідною. Переливаємо її назад в каструльку і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо не більше 5 хвилин, помішуючи. Можна варення і не варити, а розкладати в банки в сирому вигляді, так воно вийде набагато корисніше, правда простоїть недовго.
6) Готове варення розливаємо по банках і закочує їх, зберігаємо заготовку в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному темному місці.
Таке варення виходить неймовірно смачне і ароматне, насиченого червоного кольору, повірте, від цих ласощів неможливо відязикатися. Смачного!