Варення з персиків з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати варення з персиків і апельсинів? Я вам зараз детально розповім і відкрию секрет легкого очищення персиків від шкірки. Отже, давайте дивитися!
Солодке смачне персикове варення з нотками апельсина приготувати дуже легко і просто! А як воно подобається дітям! Це любов з першої ложки… Спробуйте і цей рецепт надовго займе місце в ваших улюблених заготовках!
Це варення ідеально підійде для випічки.
- Персик - 600 грам
- Цукор - 600 грам
- Апельсин - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти. Для приготування варення краще брати дуже стиглі персики. Вимийте ретельно фрукти.
З апельсина зніміть цедру за допомогою самої дрібної терки. Цедра знадобиться для варення, щоб посилити аромат. Очистіть апельсин, видаліть всі білі перетинки, саму м'якоть апельсина поріжте шматочками.
Очистіть персики від шкірки і кісточок, поріжте невеликими шматочками. Як очистити персик від шкірки? Дуже легко! Закип'ятіть пару стаканів води, опустіть кожен персик на 30-40 секунд в окріп, після - відразу в крижану воду. Ножем зробіть хрестоподібний розріз на "попки" і шкірка легко зніметься руками або ножем. Складіть в каструлю шматочки персиків.
Додайте цукор, апельсин і цедру. Перемішайте і залиште на 1 час.
Як тільки виділилося достатню кількість соку, доведіть варення до кипіння і варіть 30 хвилин. Вогонь слабкий, зніміть піну!
Варення з персиків з апельсинами готове! Розлийте гаряче варення по стерильним сухим банкам і закупорте. Зберігайте в прохолодному місці.