Варення з яблук з апельсинами в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Як виявилося, апельсини - той самий інгредієнт, який може зробити смачне варення ще смачніше. Я зрозумів це на прикладі рецепт приготування варення з яблук з апельсинами в мультиварці.
Готуємо варення з яблук з апельсинами в мультиварці в домашніх умовах:
1. Моєму апельсини, знімаємо цедру, доводимо м'якоть до стану пюре. Цедру розтираємо до стану порошку.
2. Використовуючи мультиварку, готуємо сироп з апельсинового пюре, цедри, води і цукру. Готуємо в режимі "мультіповар" протягом 10 хвилин при температурі 120 градусів.
3. У цей час нарізаємо яблука дольками. Від серцевини позбавляємося.
4. Нарізані часточки поміщаємо в чашу мультиварки з сиропом. Закриваємо кришку, ставимо режим "варення" . Варимо протягом години.
5. Поки готується варення, стерилізуємо банки.
6. Ми залишаємо банки і кришки банок в киплячій воді на 15-20 хвилин. Тепер їх потрібно обсушити і банки будуть готові для зберігання.
7. Готове варення з чаші переливаємо в банки, закочує їх і перевертаємо до охолодження.
Як тільки варення охолоне, його можна вживати в їжу. Готове варення в банках зберігаємо в прохолодному та недоступному для сонячних променів місці.
- Апельсин - 2 штуки
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Вода - 100 мілілітрів
1. Моєму апельсини, знімаємо цедру, доводимо м'якоть до стану пюре. Цедру розтираємо до стану порошку.
2. Використовуючи мультиварку, готуємо сироп з апельсинового пюре, цедри, води і цукру. Готуємо в режимі "мультіповар" протягом 10 хвилин при температурі 120 градусів.
3. У цей час нарізаємо яблука дольками. Від серцевини позбавляємося.
4. Нарізані часточки поміщаємо в чашу мультиварки з сиропом. Закриваємо кришку, ставимо режим "варення" . Варимо протягом години.
5. Поки готується варення, стерилізуємо банки.
6. Ми залишаємо банки і кришки банок в киплячій воді на 15-20 хвилин. Тепер їх потрібно обсушити і банки будуть готові для зберігання.
7. Готове варення з чаші переливаємо в банки, закочує їх і перевертаємо до охолодження.
Як тільки варення охолоне, його можна вживати в їжу. Готове варення в банках зберігаємо в прохолодному та недоступному для сонячних променів місці.