Рецепт Варення з яблук в мультиварці «полярна зірка» фото

Варення з яблук в мультиварці «полярна зірка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Готувати варення в мультиварці легко і приємно. При цьому воно не поступається за смаковими якості варення, приготовленого на плиті. Нижче рецепт приготування варення з яблук в мультиварці "поларіс" .

Як приготувати варення з яблук в мультиварці "поларіс"?

1. Очищаємо яблука від шкірки, моєму, ріжемо на дрібні шматочки. Серцевину вирізаємо.

2. Лимон моєму в холодну воду, обшпарюємо окропом, чистим. Натираємо цедру, вичавлюємо з лимона сік.

3. У каструлю мультиварки закидаємо яблука, лавровий лист, додаємо цукор, лимонний сік, цедру і заливаємо кип'ячену воду. Все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо режим "жарка" з 15 хвилин.

4. Відкриваємо кришку, виймаємо лавровий лист. Додаємо столову ложку коньяку, очищений і подрібнений волоський горіх. Закриваємо кришку, ставимо режим запікання на 10 хвилин.

5. Стерилізуємо банки і кришки в кип'яченій воді. Заливаємо варення в банки, закриваємо і перевертаємо до охолодження.

6. Варення бажано зберігати в підвальному приміщенні. Основна вимога - кімнатна температура і захищеність від сонячних променів.

Цей рецепт приготування варення з яблук в мультиварці "поларіс" може бути доповнений додаванням апельсинів (від цедри позбавляємося, м'якуш пропускаємо через м'ясорубку).


  • Яблука - 450 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Цукор - 85 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Волоський горіх - 100 грам
Як приготувати варення з яблук в мультиварці "поларіс"?

1. Очищаємо яблука від шкірки, моєму, ріжемо на дрібні шматочки. Серцевину вирізаємо.

2. Лимон моєму в холодну воду, обшпарюємо окропом, чистим. Натираємо цедру, вичавлюємо з лимона сік.

3. У каструлю мультиварки закидаємо яблука, лавровий лист, додаємо цукор, лимонний сік, цедру і заливаємо кип'ячену воду. Все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо режим "жарка" з 15 хвилин.

4. Відкриваємо кришку, виймаємо лавровий лист. Додаємо столову ложку коньяку, очищений і подрібнений волоський горіх. Закриваємо кришку, ставимо режим запікання на 10 хвилин.

5. Стерилізуємо банки і кришки в кип'яченій воді. Заливаємо варення в банки, закриваємо і перевертаємо до охолодження.

6. Варення бажано зберігати в підвальному приміщенні. Основна вимога - кімнатна температура і захищеність від сонячних променів.

Цей рецепт приготування варення з яблук в мультиварці "поларіс" може бути доповнений додаванням апельсинів (від цедри позбавляємося, м'якуш пропускаємо через м'ясорубку).

Схожі рецепти