Варення з яблук в мультиварці «полярна зірка»
(покроковий рецепт з фото)
Готувати варення в мультиварці легко і приємно. При цьому воно не поступається за смаковими якості варення, приготовленого на плиті. Нижче рецепт приготування варення з яблук в мультиварці "поларіс" .
Як приготувати варення з яблук в мультиварці "поларіс"?
1. Очищаємо яблука від шкірки, моєму, ріжемо на дрібні шматочки. Серцевину вирізаємо.
2. Лимон моєму в холодну воду, обшпарюємо окропом, чистим. Натираємо цедру, вичавлюємо з лимона сік.
3. У каструлю мультиварки закидаємо яблука, лавровий лист, додаємо цукор, лимонний сік, цедру і заливаємо кип'ячену воду. Все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо режим "жарка" з 15 хвилин.
4. Відкриваємо кришку, виймаємо лавровий лист. Додаємо столову ложку коньяку, очищений і подрібнений волоський горіх. Закриваємо кришку, ставимо режим запікання на 10 хвилин.
5. Стерилізуємо банки і кришки в кип'яченій воді. Заливаємо варення в банки, закриваємо і перевертаємо до охолодження.
6. Варення бажано зберігати в підвальному приміщенні. Основна вимога - кімнатна температура і захищеність від сонячних променів.
Цей рецепт приготування варення з яблук в мультиварці "поларіс" може бути доповнений додаванням апельсинів (від цедри позбавляємося, м'якуш пропускаємо через м'ясорубку).
- Яблука - 450 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 85 грам
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Волоський горіх - 100 грам
1. Очищаємо яблука від шкірки, моєму, ріжемо на дрібні шматочки. Серцевину вирізаємо.
2. Лимон моєму в холодну воду, обшпарюємо окропом, чистим. Натираємо цедру, вичавлюємо з лимона сік.
3. У каструлю мультиварки закидаємо яблука, лавровий лист, додаємо цукор, лимонний сік, цедру і заливаємо кип'ячену воду. Все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо режим "жарка" з 15 хвилин.
4. Відкриваємо кришку, виймаємо лавровий лист. Додаємо столову ложку коньяку, очищений і подрібнений волоський горіх. Закриваємо кришку, ставимо режим запікання на 10 хвилин.
5. Стерилізуємо банки і кришки в кип'яченій воді. Заливаємо варення в банки, закриваємо і перевертаємо до охолодження.
6. Варення бажано зберігати в підвальному приміщенні. Основна вимога - кімнатна температура і захищеність від сонячних променів.
Цей рецепт приготування варення з яблук в мультиварці "поларіс" може бути доповнений додаванням апельсинів (від цедри позбавляємося, м'якуш пропускаємо через м'ясорубку).