Міні піца
(покроковий рецепт з фото)
Кожен з нас однозначно хоч раз їв піцу. Багато готували піцу самі. Цей рецепт дуже простий. Начинки можна використовувати різні, які вам подобаються. Я пропоную приготувати міні-піцу з ковбасою.
Ідею рецепта, який я хочу вам запропонувати, можна з успіхом використовувати якщо у вас намічається дитяче свято. Всі діти, незалежно від віку, як правило, з великим задоволенням їдять піцу. Так само ця ідея буде хороша і для пікніка. Порційні міні-піци допоможуть швидко вгамувати голод в будь-якій ситуації. Беріть рецепт на замітку!
- Вода - 125 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1, 25 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Ковбаса - 200 грам
- Сир - 120 грам
- Майонез - За смаком
- Кетчуп - За смаком
- Прованські трави - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску налийте теплу воду, додайте цукор, дріжджі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи характерної "шапочки" .
Додайте всю муку і сіль.
Перемішайте і додайте рослинне масло.
Потім руками замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, накрийте рушником і приберіть в тепле місце приблизно на годину, щоб воно збільшилося в обсязі.
Поки тісто піднімається, підготуйте начинку. Для соусу з'єднайте кетчуп і майонез. Ковбасу наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертці.
Через вказану кількість часу тісто має збільшитися приблизно в два рази.
Розділити тісто 6-8 або навіть на 10 частин. Кількість шматочків залежить від бажаного розміру і товщини піци.
Змастіть руки рослинним маслом, сформуйте з тіста кульки, перекладіть їх на деко і розплющите руками в коржик. Деко попередньо застеліть пергаментом і змастіть маслом.
Змастіть тісто соусом і посипте ароматними травами.
Зверху рівномірно розкладіть ковбасу.
Посипте начинку тертим сиром. Поставте деко в розігріту до 230 градусів духовку і випікайте 5-7 хвилин.
Міні-піца готова.
Дуже смачно як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!