Міні піца з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Міні піци можна приготувати як закуску до святкового столу, як гарнір до супу пюре. Красива закуска. За основу можна взяти хліб, бублики або спекти з тіста.
Якщо не пошкодувати начинки, то вийдуть насичені красиві піци, як на фотокартці. При бажанні можна зверху перед випічкою додатково присипати тертим сиром. Тоді вони будуть виглядати ще смачніше.
- Листкове готове тісто - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Ковбаса - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Огірки мариновані - 2-3 штук
1. Розморозити тісто і розкачати його в тонкий квадратний пласт.
2. Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками. Якщо огірки великі і товсті, то краще зняти з них шкірку і очистити від насіння.
3. Ковбасу і сир натерти на середній тертці або нарізати тонкою соломкою.
4. Трохи збити яйце і змастити ним пласт тесту по краях. Майонез і кетчуп перемішати і цією сумішшю добре намазати пласт тесту по всій поверхні.
5. Викласти начинку на змащений пласт - спочатку ковбасу, потім огірки і посипати сиром. Тісто загорнути в рулет.
6. Скачаний рулет розрізати на однакові шматочки. Розміром приблизно по 2-3 см.
7. Нагріти духовку до 180 градусів. На лист викласти лист пергаменту. Кожен шматочок перевернути розрізом вгору і укласти на лист. Випікаються піци 15-20 хвилин.