Міні-чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Крім того, що чізкей - це смачно, він ще й корисний, адже робиться з сиру. Розповім, як приготувати міні-чізкейк. Його можна зробити з різними наповнювачами або подати кожному свою порцію.
Існує багато рецептів цього десерту, з випічкою і без, з ягодами і фруктами або тільки з сиру. В основі приготування - пісочна основа, яку можна спекти самостійно або зробити крихту з печива. В оригінальному рецепті використовується спеціальний вершковий сир, але в нашій країні його адаптували і готують зі звичайного сиру. На цей раз вирішив не розмінюватися на дрібниці і купив спеціальний сир, а також додав ананаси.
- Печиво - 200 грам
- Вершковий сир - 250 грам
- Ананас - 6 штук
- Вершкове масло - 40 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 50 грам
- Желатин - 2 чайних ложки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Fizalis - 3 штуки
1. Використовую шоколадне печиво, подрібнюю його через м'ясорубку, але можна качалкою або блендером.
2. Вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовій печі, трохи остуджують і вливаю до печива, перемішую.
3. Підготовляю формочку і блюдце. На дно форми викладаю кружечок ананаса, а на нього - крихту з печива.
4. Вершковий сир перекладаю в миску і додаю до нього цукровий пісок, потім перемішую.
5. До вершкового сиру додаю жирні вершки (не менше 33%), а також за смаком вливаю ананасовий сік.
6. В окремій мисці замочую желатин у воді, залишаю на 10 хвилин, потім розтоплюю желатин в мікрохвильовій печі і додаю до вершкового крему.
7. У кожну формочку викладаю по 2 столові ложки крему.
8. У центр викладаю 1 печиво та покриваю його ще 2 столовими ложками крему.
9. Накриваю формочки плівками і відправляю в холодильник на 3 годину, після застигання гострим ножем відділяю чізкейк від краю.
10. Зверху кожного міні чизкейка викладаю часточку ананаса і прикрашаю ягодами фізалісу. Смачного!