Кукурудзяний міні-хліб з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Цей хліб в міні-форматі готується з кукурудзяного борошна, тому має приємний жовтий колір, незвичайну для дріжджовий випічки крихкість і багатий смак, доповнений сирною начинкою. Порадуйте близьких!
При відсутності спеціальних формочок для випікання маленьких булок хліба, можна спекти кукурудзяні коржі, обернувши тестом шматочок сиру, або сформувати великий круглий хліб з начинкою. Тоді він буде схожий на дріжджовий пиріг.
- Заголовок Бондюель - 200 грам
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі - 10 грам (сухі)
- Сир - 250 грам (моцарелла)
- Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні продукти. В даному рецепті використовується моцарелла для піци, яку при бажанні можна замінити сиром сулугуні або будь-яким твердим сичуговим сиром.
Молоко підігрійте до температури 30-35 градусів, всипте в нього дріжджі і цукор, перемішайте і залиште в теплі на 10-15 хвилин до появи пінної "шапочки" .
Влийте в молоко з дріжджами теплу воду, додайте сіль і частинами всипте просіяне кукурудзяне і пшеничне борошно.
З'єднайте рідкі і сухі компоненти з допомогою ложки, а в кінці додайте розтоплене вершкове масло. Завершіть заміс ручним способом.
Тісто з додаванням кукурудзяного борошна виходить пластичним і має приємний жовтуватий відтінок.
Залиште вийшло дріжджове тісто в теплому місці на 30-40 хвилин, накривши його кришкою або харчовою плівкою. За цей час воно має добре збільшитися в обсязі.
Обімніть підійшло тісто руками, розділи 2 частини, одна з яких повинна бути трохи більша за іншу. З більшої частини тесту сформуйте 8 прямокутних лепёшечек, помістіть їх на дно формочок.
Моцареллу поріжте великими шматочками за розміром формочок і помістіть на коржі з тіста.
Закрийте начинку тістом, формуючи коржі і скріплюючи їх по краях з нижньою частиною тіста.
Дайте кукурудзяному міні-хлібу з моцарелою трохи расстояться (10-15 хвилин), випікайте при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
Готовий хліб виходить розсипчастим і ароматним, має хрустку золотаву скоринку. У процесі випікання всередині нього утворюється невелика порожнина через те, що сир нагрівається і плавиться.