Хліб здобний кукурудзяний
(покроковий рецепт з фото)
Багато марно недооцінюють кукурудзяну муку, але я хочу змінити це і розповісти, як приготувати хліб здобний кукурудзяний, дуже ароматний, щільний і яскравий хліб на кукурудзяної заквасці.
Завдяки покращеній рецептурі цей хліб на заквасці виходить несхожим на інші види: дуже вологим і щільним всередині. У той же час кукурудзяна мука надає йому зовсім інший смак і аромат, Проте апетитний, ніж класичний. Такий хліб можна сміливо подавати до перших страв або використовувати в якості основи для бутербродів. Готувати його набагато простіше, ніж хліб на пшеничного заквасці, так як і тісто не потрібно місити, в результаті воно виходить досить м'яким, лопаткою розподіляється по формі.
- Цельносмолотого кукурудзяна мука - 400 грам(200 г - в закваску, 200 г - в тісто)
- Вода - 200 грам
- Заголовок Опарін - 400 грам
- Пшеничний стартер - 2-3 Ст. Ложок
- Курине яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте кукурудзяну муку, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
2. Викладіть опару в глибоку миску, додайте яйця, цукор і м'яке вершкове масло. Перемішайте до однорідності. Додайте кукурудзяну муку і сіль, вимісити тісто лопаткою до однорідності.
3. Сформуйте колобок, накрийте його плівкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Викладіть тісто у форму і рівномірно розподіліть його в ній. Щільно притискайте тісто, щоб в готовому виробі не було пустот.
4. Накрийте форму кришкою і залиште ще на 1 час. Чи не відкриваючи форму, випікайте хліб в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 1 годину. Готовий хліб вийміть з форми і повністю остудіть на решітці. Смачного!