Рецепт Хліб здобний кукурудзяний фото

Хліб здобний кукурудзяний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Багато марно недооцінюють кукурудзяну муку, але я хочу змінити це і розповісти, як приготувати хліб здобний кукурудзяний, дуже ароматний, щільний і яскравий хліб на кукурудзяної заквасці.

Опис приготування:

Завдяки покращеній рецептурі цей хліб на заквасці виходить несхожим на інші види: дуже вологим і щільним всередині. У той же час кукурудзяна мука надає йому зовсім інший смак і аромат, Проте апетитний, ніж класичний. Такий хліб можна сміливо подавати до перших страв або використовувати в якості основи для бутербродів. Готувати його набагато простіше, ніж хліб на пшеничного заквасці, так як і тісто не потрібно місити, в результаті воно виходить досить м'яким, лопаткою розподіляється по формі.

  • Цельносмолотого кукурудзяна мука - 400 грам(200 г - в закваску, 200 г - в тісто)
  • Вода - 200 грам
  • Заголовок Опарін - 400 грам
  • Пшеничний стартер - 2-3 Ст. Ложок
  • Курине яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
хліб здобний кукурудзяний - фото крок 1
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте кукурудзяну муку, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
хліб здобний кукурудзяний - фото крок 2
2. Викладіть опару в глибоку миску, додайте яйця, цукор і м'яке вершкове масло. Перемішайте до однорідності. Додайте кукурудзяну муку і сіль, вимісити тісто лопаткою до однорідності.
хліб здобний кукурудзяний - фото крок 3
3. Сформуйте колобок, накрийте його плівкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Викладіть тісто у форму і рівномірно розподіліть його в ній. Щільно притискайте тісто, щоб в готовому виробі не було пустот.
хліб здобний кукурудзяний - фото крок 4
4. Накрийте форму кришкою і залиште ще на 1 час. Чи не відкриваючи форму, випікайте хліб в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 1 годину. Готовий хліб вийміть з форми і повністю остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти