Рецепт Білий здобний хліб фото

Білий здобний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Білий здобний хліб приготувати просто, особливо якщо ви знаєте перевірений роками рецепт здобного тіста на заквасці. Саме тут ви дізнаєтеся такий рецепт і зможете порадувати рідних корисним хлібом.

Здобне тісто можна приготувати не тільки з використанням дріжджів, але і на домашній пшеничного заквасці, причому випічка з даного тесту виходить нічим не гірше класичної здобної дріжджовий випічки. Раджу вам приготувати здобний хліб на заквасці саме за цим рецептом в тому випадку, якщо ви ніколи не мали справу з закваскою - вам буде набагато простіше почати саме з цього рецепта, поступово покращуючи свою майстерність.

  • Пшеничне борошно першого або другого сорту - 1000 грам(200 грам в закваску, 800 грам в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 470 грам(200 грам в закваску, 270 грам в тісто)
  • Дріжджі - 400 грам
  • Цукор - 50-120 грам
  • Рослинна або м'яке вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 2-3 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
білий здобний хліб - фото крок 1
Приготуйте опару. Стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
білий здобний хліб - фото крок 2
Перекладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури і перемішайте. Додайте рослинне або м'яке вершкове масло, сіль, яйця і цукор. Перемішайте до однорідності і додайте просіяне борошно.
білий здобний хліб - фото крок 3
Перемішайте тісто протягом 1 хвилини на першій швидкості, потім замісіть тісто протягом 5 хвилин на другій швидкості. Округлите тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.
білий здобний хліб - фото крок 4
Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і округлятимете. Розділити тісто 2 частини та округлятимете. Накрийте одну частину тесту плівкою, поки будете працювати з іншого. Розкачайте тісто в циліндр довжиною 40 см.
білий здобний хліб - фото крок 5
1/3 частина циліндра розпластайте руками і розкачайте в тонкий пласт. Розріжте дану частину тесту на три смужки, кожну скрутіть три рази і заплетене в косу. Викладіть косу зверху на нераскатанную частина тесту, підігніть її кінець під тісто і перекладіть хліб на пергамент.
білий здобний хліб - фото крок 6
Разом з пергаментом перекладіть хліб в форму, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Перед випічкою змастіть хліб збитим з водою яйцем і посипте вівсяними висівками.
білий здобний хліб - фото крок 7
Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 180-190 градусів і випікайте хліб протягом 20-25 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти