Рецепт Мигдальне печиво з лавандою фото

Мигдальне печиво з лавандою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно, Яйця
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Лаванда - це не тільки ароматна трава для косметичних засобів або до трав'яному чаю, з неї можна зробити відмінне печиво. Розповім про рецепт, як приготувати мигдальне печиво з лавандою.

Печиво виходить м'яке і розсипчасте. Зберігайте його в герметичному контейнері або накрийте рушником, щоб воно не засохло. Найсмачніше їсти його саме з чаєм. Тісто можете зробити вручну або скористайтеся комбайном. Їжте печиво після охолодження. Зберігати його можна близько тижня.

  • Вершкове масло - 180 грам
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Мигдалеве борошно - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Листя лаванди - 2 чайних ложки
мигдальне печиво з лавандою - фото крок 1
1. У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте до нього цукор і збийте на слабких оборотах, потім вбийте яйце.
мигдальне печиво з лавандою - фото крок 2
2. Змішайте обидва види борошна, розпушувач і сіль. Введіть сухі інгредієнти в масляну суміш.
мигдальне печиво з лавандою - фото крок 3
3. Наріжте дрібно листя лаванди, додайте їх в тісто, а також додайте ванільний екстракт. Оберніть тісто плівкою і відправте на 1 час в холодильник.
мигдальне печиво з лавандою - фото крок 4
4. Через годину дістаньте тісто і розділіть його на частини. Скачайте кульки і викладіть на деко. Трохи притисніть кожне печиво і прикрасьте листочком лаванди.
мигдальне печиво з лавандою - фото крок 5
5. Запікайте його 10-12 хвилин при 180 градусах. Перед подачею на стіл повністю остудіть.

Схожі рецепти