Мигдальне печиво з лавандою
(покроковий рецепт з фото)
Лаванда - це не тільки ароматна трава для косметичних засобів або до трав'яному чаю, з неї можна зробити відмінне печиво. Розповім про рецепт, як приготувати мигдальне печиво з лавандою.
Печиво виходить м'яке і розсипчасте. Зберігайте його в герметичному контейнері або накрийте рушником, щоб воно не засохло. Найсмачніше їсти його саме з чаєм. Тісто можете зробити вручну або скористайтеся комбайном. Їжте печиво після охолодження. Зберігати його можна близько тижня.
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Мигдалеве борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Листя лаванди - 2 чайних ложки
1. У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте до нього цукор і збийте на слабких оборотах, потім вбийте яйце.
2. Змішайте обидва види борошна, розпушувач і сіль. Введіть сухі інгредієнти в масляну суміш.
3. Наріжте дрібно листя лаванди, додайте їх в тісто, а також додайте ванільний екстракт. Оберніть тісто плівкою і відправте на 1 час в холодильник.
4. Через годину дістаньте тісто і розділіть його на частини. Скачайте кульки і викладіть на деко. Трохи притисніть кожне печиво і прикрасьте листочком лаванди.
5. Запікайте його 10-12 хвилин при 180 градусах. Перед подачею на стіл повністю остудіть.