Рецепт Тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки фото

Тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Пісочне тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл , Літні
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це просто чудовий тарт! тісто розсипчасту, крем ніжний, ягода свіжа, аромат лаванди. Принадність! Спробуйте спекти, тим більше, це зовсім не складно!

Опис приготування:

Для крему я використовувала заморожену ряжанку. Звичайно, про таке кремі слід подбати заздалегідь. Можна замінити його збитими вершками. Аромат лаванди дуже прикрашає цей тарт, підкреслює смак свіжої чорниці. Неодмінно додайте дрібку, не пошкодуєте!

  • Вершкове масло - 70 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
  • Борошно пшеничне в / сорт - 120 грам
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Лаванда сушена - 1 щіпка
  • Ряжанка - 500 мілілітрів (кРЕМ: всі продукти нижче)
  • Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
  • Шоколад темний - 85 грам (ган: всі продукти нижче)
  • Вершки - 50 мілілітрів (жирність 33%)
  • Чорниця - 1 Склянка
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 1
Для крему пакет ряжанки заморозити протягом ночі. Потім вистелити друшляк двома шарами марлі і викласти заморожену ряжанку з пакета на марлю. Дати розтанути і стекти. У підсумку в марлі залишиться ніжна жирна маса. Змішайте її з цукровою пудрою, перемішайте і збийте міксером. Приберіть в холодильник до вживання.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 2
Холодне масло наріжте кубиками і помістіть в чашу блендера. Додайте просіяне з розпушувачем і какао порошком борошно. А також щіпку солі і трохи розтертої в долонях сушеної лаванди, пробийте в крихту в пульсовом режимі.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 3
Додайте яйце і вимішують до тих пір, поки воно не почне збиратися в кулю.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 4
Викладіть тісто у форму для запікання, формуючи високі бортики. Приберіть в морозилку хвилин на 10.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 5
Застелите тісто пергаментним папером або фольгою і засипте зверху квасоля або горох.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20. Потім видаліть квасоля
(її можна використовувати багато разів, просто остудіть і приховайте на майбутнє), приберіть папір і продовжуйте випікати тісто до готовності. Остудіть готову основу на решітці.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 7
У гарячі жирні вершки покладіть наламай темний шоколад і добре перемішайте до розчинення. Я додала крихту тесту в ганаш, підрівняти краю основи. Трохи остудіть і вилийте на основу.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 8
Викладіть зверху промиту і добре просушену чорницю. При бажанні посипте її зверху дрібкою лаванди.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 9
Крем з ряжанки красиво відсадити з кулінарного мішка з насадкою «зірочка».
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 10
Прикрасьте тарт ягодами і листочками м'яти, припорошити цукровою пудрою і подавайте до чашки чаю.

Схожі рецепти