Тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Це просто чудовий тарт! тісто розсипчасту, крем ніжний, ягода свіжа, аромат лаванди. Принадність! Спробуйте спекти, тим більше, це зовсім не складно!
Для крему я використовувала заморожену ряжанку. Звичайно, про таке кремі слід подбати заздалегідь. Можна замінити його збитими вершками. Аромат лаванди дуже прикрашає цей тарт, підкреслює смак свіжої чорниці. Неодмінно додайте дрібку, не пошкодуєте!
- Вершкове масло - 70 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
- Борошно пшеничне в / сорт - 120 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Лаванда сушена - 1 щіпка
- Ряжанка - 500 мілілітрів (кРЕМ: всі продукти нижче)
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Шоколад темний - 85 грам (ган: всі продукти нижче)
- Вершки - 50 мілілітрів (жирність 33%)
- Чорниця - 1 Склянка
Для крему пакет ряжанки заморозити протягом ночі. Потім вистелити друшляк двома шарами марлі і викласти заморожену ряжанку з пакета на марлю. Дати розтанути і стекти. У підсумку в марлі залишиться ніжна жирна маса. Змішайте її з цукровою пудрою, перемішайте і збийте міксером. Приберіть в холодильник до вживання.
Холодне масло наріжте кубиками і помістіть в чашу блендера. Додайте просіяне з розпушувачем і какао порошком борошно. А також щіпку солі і трохи розтертої в долонях сушеної лаванди, пробийте в крихту в пульсовом режимі.
Додайте яйце і вимішують до тих пір, поки воно не почне збиратися в кулю.
Викладіть тісто у форму для запікання, формуючи високі бортики. Приберіть в морозилку хвилин на 10.
Застелите тісто пергаментним папером або фольгою і засипте зверху квасоля або горох.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20. Потім видаліть квасоля
(її можна використовувати багато разів, просто остудіть і приховайте на майбутнє), приберіть папір і продовжуйте випікати тісто до готовності. Остудіть готову основу на решітці.
(її можна використовувати багато разів, просто остудіть і приховайте на майбутнє), приберіть папір і продовжуйте випікати тісто до готовності. Остудіть готову основу на решітці.
У гарячі жирні вершки покладіть наламай темний шоколад і добре перемішайте до розчинення. Я додала крихту тесту в ганаш, підрівняти краю основи. Трохи остудіть і вилийте на основу.
Викладіть зверху промиту і добре просушену чорницю. При бажанні посипте її зверху дрібкою лаванди.
Крем з ряжанки красиво відсадити з кулінарного мішка з насадкою «зірочка».
Прикрасьте тарт ягодами і листочками м'яти, припорошити цукровою пудрою і подавайте до чашки чаю.