Рецепт Тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки фото

Тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Пісочне тісто
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, Літні
Випічка, Солодке, Торти

Це просто чудовий тарт! тісто розсипчасту, крем ніжний, ягода свіжа, аромат лаванди. Принадність! Спробуйте спекти, тим більше, це зовсім не складно!

Для крему я використовувала заморожену ряжанку. Звичайно, про таке кремі слід подбати заздалегідь. Можна замінити його збитими вершками. Аромат лаванди дуже прикрашає цей тарт, підкреслює смак свіжої чорниці. Неодмінно додайте дрібку, не пошкодуєте!

  • Вершкове масло - 70 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
  • Борошно пшеничне в / сорт - 120 грам
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Лаванда сушена - 1 щіпка
  • Ряжанка - 500 мілілітрів (кРЕМ: всі продукти нижче)
  • Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
  • Шоколад темний - 85 грам (ган: всі продукти нижче)
  • Вершки - 50 мілілітрів (жирність 33%)
  • Чорниця - 1 Склянка
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 1
Для крему пакет ряжанки заморозити протягом ночі. Потім вистелити друшляк двома шарами марлі і викласти заморожену ряжанку з пакета на марлю. Дати розтанути і стекти. У підсумку в марлі залишиться ніжна жирна маса. Змішайте її з цукровою пудрою, перемішайте і збийте міксером. Приберіть в холодильник до вживання.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 2
Холодне масло наріжте кубиками і помістіть в чашу блендера. Додайте просіяне з розпушувачем і какао порошком борошно. А також щіпку солі і трохи розтертої в долонях сушеної лаванди, пробийте в крихту в пульсовом режимі.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 3
Додайте яйце і вимішують до тих пір, поки воно не почне збиратися в кулю.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 4
Викладіть тісто у форму для запікання, формуючи високі бортики. Приберіть в морозилку хвилин на 10.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 5
Застелите тісто пергаментним папером або фольгою і засипте зверху квасоля або горох.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20. Потім видаліть квасоля
(її можна використовувати багато разів, просто остудіть і приховайте на майбутнє), приберіть папір і продовжуйте випікати тісто до готовності. Остудіть готову основу на решітці.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 7
У гарячі жирні вершки покладіть наламай темний шоколад і добре перемішайте до розчинення. Я додала крихту тесту в ганаш, підрівняти краю основи. Трохи остудіть і вилийте на основу.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 8
Викладіть зверху промиту і добре просушену чорницю. При бажанні посипте її зверху дрібкою лаванди.
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 9
Крем з ряжанки красиво відсадити з кулінарного мішка з насадкою «зірочка».
тарт з чорницею, лавандою і кремом з ряжанки - фото крок 10
Прикрасьте тарт ягодами і листочками м'яти, припорошити цукровою пудрою і подавайте до чашки чаю.

Схожі рецепти