Тарт з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий ніжний тарт можна приготувати не тільки з чорницею. Начинку можна зробити комбіновану: персики з чорницею, з малиною або з будь-якими іншими ягодами. Пробуйте!
Готую цей тарт влітку зі свіжої лісової чорниці, а взимку - можна використовувати і заморожену. Солодкість пирога можна змінювати кількістю цукру, що додається (я робила не дуже солодкий). Ідеальний десерт до чаювання з рідними і близькими. Порадуйте себе цим простим і неймовірно смачним десертом.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Чорниця - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 7 Ст. Ложок
- Вершки - 200 грам
- Лимонної цедри - 1/2 чайних ложки
1. Розморожені листкове тісто помістіть на папір для випічки, зворотною стороною ножа намітьте лінію по контуру тесту не прорізаючи його.
2. Змастіть край тіста збитим яйцем і посипте цукром.
3. Помістіть тісто в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 20-22 хвилин або до золотистого кольору.
4. Поки пиріг гарячий, обережно натисніть на центральну частину. Дайте йому охолонути 15-20 хвилин.
5. Збийте вершки з цукровою пудрою і лимонною цедрою до пухкої маси.
6. Змастіть середину пирога кремом, зверху викладіть чорницю, злегка притрусіть цукровою пудрою. Приємного чаювання!