Чорничний тарт
(покроковий рецепт з фото)
Чорничний тарт готується з пісочного тіста з начинкою з соковитих ягід. Тарт можна приготувати на полуденок або сніданок, його обожнюють і дорослі і діти. Як вид, випічка має суцільні переваги!
Перед вами - простий рецепт приготування чорничного тарта в домашніх умовах. Із зазначених інгредієнтів приготуйте пісочне тісто, сформуйте з нього тарт з чорничної начинкою і випікайте в духовці. У Франції кажуть, що тарт повинен бути злегка кислуватим, щоб можна було відчути природний смак чорниці. Цукрову пудру додавайте за бажанням. Хай щастить!
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Чорниця - 500 грам
- Цукрова пудра - 1 За смаком
У глибокій мисці розтираємо вершкове масло з борошном в дрібну крихту.
Змішайте яйця з цукром. За допомогою міксера розтираємо масу до білого кольору.
Зробіть в борошні поглиблення і влийте в нього яєчно-цукрову суміш, перемішайте.
Замішуємо тісто, формуємо з нього кулю і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Через пів години розгортаємо тісто і викладаємо в змащену маслом форму, сформувавши бортики. Проткніть тісто виделкою в декількох місцях.
Помістіть майбутній тарт в духовку на 15 хвилин, температура 180 градусів. Дістаньте тарт, викладіть зверху чорницю і помістіть блюдо в духовку ще на 20 хвилин.
Витягуємо тарт з духовки, присипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Смачного!