Мержимек суп
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную в пост спробувати один з найвідоміших в Туреччині супів-пюре з червоної сочевиці. Кожна господиня готує його зі своїми доповненнями, але завжди він виходить смачним, корисним і ситним.
Ділюся з вами рецептом, як приготувати "мерджімек чорбаси", суп з червоної сочевиці. Цікаве поєднання м'яти і кумина в супі приємно здивує і урізноманітнює ваше меню. А також це блюдо підходить для людей, дотримуються посту або вегетаріанську дієту. Приємних вам клопоту на кухні!
- Сочевиця червона - 1 Склянка
- Мал - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 1, 7 L (або овочевий бульйон)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зіра (кмин) - 1/2 чайних ложки
- Струшуючи sushenaya - 1/2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука (для подачі)
- Сухарики - 100 грам (для подачі)

Підготуйте необхідні продукти. Цибулю очистіть.

Сочевицю і рис промийте в прохолодній воді, наливати 5 хвилин водою, відкиньте на сито.

Масло розігрійте на сковороді, додайте спеції і обсмажте порізаний дрібно цибулю до рум'яності.

Помідор очистіть від шкірки, наріжте кубиками, додайте до цибулі, трохи тушкуйте.

Додайте сочевицю і рис, обсмажте протягом 5 хвилин, помішуючи.

Викладіть все в каструлю з гарячою водою або бульйоном, готуйте протягом 15-20 хвилин до готовності сочевиці. Пробийте блендером до стану пюре, сіль за смаком, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.

Подавайте гарячим з лимонним соком і сухариками. Смачного!