Рецепт Мержимек суп фото

Мержимек суп
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Пропоную в пост спробувати один з найвідоміших в Туреччині супів-пюре з червоної сочевиці. Кожна господиня готує його зі своїми доповненнями, але завжди він виходить смачним, корисним і ситним.

Опис приготування:

Ділюся з вами рецептом, як приготувати"Мерджімек чорбаси" , суп з червоної сочевиці. Цікаве поєднання м'яти і кумина в супі приємно здивує і урізноманітнює ваше меню. А також це блюдо підходить для людей, дотримуються посту або вегетаріанську дієту. Приємних вам клопоту на кухні!


  • Сочевиця червона - 1 Склянка
  • Мал - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 1, 7 L (або овочевий бульйон)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Зіра (кмин) - 1/2 чайних ложки
  • Струшуючи sushenaya - 1/2 чайних ложки
  • Лимон - 1 штука (для подачі)
  • Сухарики - 100 грам (для подачі)
мержимек суп - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Цибулю очистіть.
мержимек суп - фото крок 2
Сочевицю і рис промийте в прохолодній воді, наливати 5 хвилин водою, відкиньте на сито.
мержимек суп - фото крок 3
Масло розігрійте на сковороді, додайте спеції і обсмажте порізаний дрібно цибулю до рум'яності.
мержимек суп - фото крок 4
Помідор очистіть від шкірки, наріжте кубиками, додайте до цибулі, трохи тушкуйте.
мержимек суп - фото крок 5
Додайте сочевицю і рис, обсмажте протягом 5 хвилин, помішуючи.
мержимек суп - фото крок 6
Викладіть все в каструлю з гарячою водою або бульйоном, готуйте протягом 15-20 хвилин до готовності сочевиці. Пробийте блендером до стану пюре, сіль за смаком, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.
мержимек суп - фото крок 7
Подавайте гарячим з лимонним соком і сухариками. Смачного!

Схожі рецепти