Рецепт Мармелад з груш фото

Мармелад з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Низькокалорійні
На святковий стіл , Новий рік
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мармелад з груш сподобається не тільки ласунам, але і тим, хто стежить за калоріями. Грушевий мармелад - низькокалорійний, густий і дуже смачний. Ідеально підходить для начинки в випічку і до чаю.

Опис приготування:

У мене груші довго не зберігається і швидко псується. Тому я намагаюся якомога швидше використати їх для заготовок. Є у мене чудовий рецепт мармеладу з груш, яким ділюся з усіма подругами. Рецепт легко запам'ятати; на кілограм груш - polkilo Цукора. І все!

Для мармеладу з груш виберіть стиглі, бажано - легко розварюються плоди. Підійде будь-який ваш улюблений сорт груш.

Мій рецепт мармеладу з груш розрахований на кілограм цих фруктів. Кількості використовуваної води я не писала, т.К. Груші можуть бути різні за формою і розміром. Просто влийте в каструлю стільки води, щоб вона покрила фрукти.

Готуємо:

1. Груші промийте, видаліть серцевину з кісточками і"ніжки" . Крупно поріжте.

2. У велику каструлю покладіть порізані шматки груші і залийте водою, щоб вона покривала верхні шматочки груші на 2-3 см. Варіть на повільному вогні до розм'якшення.

3. Зварені груші трохи остудіть і протріть через друшляк ложкою.

4. Отриману грушевий кашку варіть до загустіння.

5. В густу масу додайте цукор, гарненько розмішайте і варіть ще 6 хвилин.

6. Підготуйте простерилізовані банки. Перекладіть туди наш грушевий мармелад і закатати стерильними кришками.

Наш грушевий мармелад готовий! Смачного!

Зберігайте його, як і всі заготовки, в темному і прохолодному місці.

Відкритий мармелад зберігайте в холодильнику.

  • Груші - 1 кілограм
  • Цукор - 0, 5 кілограма
У мене груші довго не зберігається і швидко псується. Тому я намагаюся якомога швидше використати їх для заготовок. Є у мене чудовий рецепт мармеладу з груш, яким ділюся з усіма подругами. Рецепт легко запам'ятати; на кілограм груш - polkilo Цукора. І все!

Для мармеладу з груш виберіть стиглі, бажано - легко розварюються плоди. Підійде будь-який ваш улюблений сорт груш.

Мій рецепт мармеладу з груш розрахований на кілограм цих фруктів. Кількості використовуваної води я не писала, т.К. Груші можуть бути різні за формою і розміром. Просто влийте в каструлю стільки води, щоб вона покрила фрукти.

Готуємо:

1. Груші промийте, видаліть серцевину з кісточками і"ніжки" . Крупно поріжте.

2. У велику каструлю покладіть порізані шматки груші і залийте водою, щоб вона покривала верхні шматочки груші на 2-3 см. Варіть на повільному вогні до розм'якшення.

3. Зварені груші трохи остудіть і протріть через друшляк ложкою.

4. Отриману грушевий кашку варіть до загустіння.

5. В густу масу додайте цукор, гарненько розмішайте і варіть ще 6 хвилин.

6. Підготуйте простерилізовані банки. Перекладіть туди наш грушевий мармелад і закатати стерильними кришками.

Наш грушевий мармелад готовий! Смачного!

Зберігайте його, як і всі заготовки, в темному і прохолодному місці.

Відкритий мармелад зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти