Мармелад з груш
(покроковий рецепт з фото)
Мармелад з груш сподобається не тільки ласунам, але і тим, хто стежить за калоріями. Грушевий мармелад - низькокалорійний, густий і дуже смачний. Ідеально підходить для начинки в випічку і до чаю.
У мене груші довго не зберігається і швидко псується. Тому я намагаюся якомога швидше використати їх для заготовок. Є у мене чудовий рецепт мармеладу з груш, яким ділюся з усіма подругами. Рецепт легко запам'ятати; на кілограм груш - polkilo Цукора. І все!
Для мармеладу з груш виберіть стиглі, бажано - легко розварюються плоди. Підійде будь-який ваш улюблений сорт груш.
Мій рецепт мармеладу з груш розрахований на кілограм цих фруктів. Кількості використовуваної води я не писала, т.К. Груші можуть бути різні за формою і розміром. Просто влийте в каструлю стільки води, щоб вона покрила фрукти.
Готуємо:
1. Груші промийте, видаліть серцевину з кісточками і "ніжки" . Крупно поріжте.
2. У велику каструлю покладіть порізані шматки груші і залийте водою, щоб вона покривала верхні шматочки груші на 2-3 см. Варіть на повільному вогні до розм'якшення.
3. Зварені груші трохи остудіть і протріть через друшляк ложкою.
4. Отриману грушевий кашку варіть до загустіння.
5. В густу масу додайте цукор, гарненько розмішайте і варіть ще 6 хвилин.
6. Підготуйте простерилізовані банки. Перекладіть туди наш грушевий мармелад і закатати стерильними кришками.
Наш грушевий мармелад готовий! Смачного!
Зберігайте його, як і всі заготовки, в темному і прохолодному місці.
Відкритий мармелад зберігайте в холодильнику.
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
Для мармеладу з груш виберіть стиглі, бажано - легко розварюються плоди. Підійде будь-який ваш улюблений сорт груш.
Мій рецепт мармеладу з груш розрахований на кілограм цих фруктів. Кількості використовуваної води я не писала, т.К. Груші можуть бути різні за формою і розміром. Просто влийте в каструлю стільки води, щоб вона покрила фрукти.
Готуємо:
1. Груші промийте, видаліть серцевину з кісточками і "ніжки" . Крупно поріжте.
2. У велику каструлю покладіть порізані шматки груші і залийте водою, щоб вона покривала верхні шматочки груші на 2-3 см. Варіть на повільному вогні до розм'якшення.
3. Зварені груші трохи остудіть і протріть через друшляк ложкою.
4. Отриману грушевий кашку варіть до загустіння.
5. В густу масу додайте цукор, гарненько розмішайте і варіть ще 6 хвилин.
6. Підготуйте простерилізовані банки. Перекладіть туди наш грушевий мармелад і закатати стерильними кришками.
Наш грушевий мармелад готовий! Смачного!
Зберігайте його, як і всі заготовки, в темному і прохолодному місці.
Відкритий мармелад зберігайте в холодильнику.