Маринований печений перець
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування маринованого печеного перцю. Якщо запекти болгарські соковиті і солодкі перці, а потім залити маринадом, то годин через шість виходить надзвичайно смачна річна закуска.
Кількість порцій: 2
- Бальзамічний оцет - 20 мілілітрів
- Червоний солодкий перець - 4 штуки
- Чорний перець горошок - 7 штук
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 5 грам
- Часник - 4 часточки
- Сік лимона - 20 мілілітрів
- Масло оливкове - 20 мілілітрів
1. В першу чергу промиваємо і обсушуємо перець. Викладаємо його на решітку, температуру духовки ставимо на двісті градусів (режим гриля) і будемо запікати.
2. Запікаємо приблизно хвилин двадцять. Шкірочка на перці вздуется і місцями покриється підпалинами. Після всього перець акуратно кладемо в пакет.
3. Тепер треба зав'язати щільно пакет і хвилин на тридцять прибрати на холод. Так перець буде дуже легко очистити від шкірки. Очищаємо: виймемо держак з усіма нутрощами, перець тримаємо вертикально. В окремий посуд зливаємо сік, шкірку знімаємо, залишилися насіння виймаємо.
4. Займемося маринадом. Очистимо часник і наріжемо тоненькими пластинками поперек. У ступці растолчем чорний перець, цукор, сіль і базилік. Якщо є свіжий базилік, то він сюди підійде краще. Його треба буде просто подрібнити і змішати з нарізаним часником.
5. Додаємо в ступку до суміші сік з перцю (чотири ст. Ложки), лимонний сік, бальзамічний оцет і оливкове масло. Все добре перемішуємо. Руками, на три-чотири частини, поділяємо перець і складаємо шарами в плоскому посуді. Маринадом поливаємо кожен шар і кладемо часник.
6. Харчовою плівкою затягнемо посуд і приберемо годин на шість в холодильник. Перед подачею перець трохи потримаємо при кімнатній температурі.