Печений перець на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Печений перець на зиму - нереально смачна і оригінальна закуска, яка дуже легко готується і дуже швидко з'їдається взимку. Обов'язково спробуйте!
Вже не раз я переконувалася в тому, що перець в банку найсмачніший, якщо він попередньо пройшов термічну обробку - blanshirovanиy, смажений або як в цьому випадку - запечений в духовці. Такий перець я закочував в маленькі баночки об'ємом 300 мл. Це як раз порція для нашої сім'ї на вечір, до того ж такі милі і апетитні баночки можна піднести як презент друзям і родичам. Вказаної кількості інгредієнтів якраз вистачає на 1 баночку об'ємом 300 мл. Перець виходить дуже смачним, ароматним, підходить для будь-якого вечері, навіть святкового.
- Перець болгарський - 6-7 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Гілочки петрушки - 3-5 штук
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Перець горошком - 3-5 штук
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перці промийте і не очищаючи, викладіть на деко, застелений фольгою. Запікайте перці при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Ось такими вийшли перчики.
Перекладіть перці в поліетиленовий пакет, зав'яжіть і залишіть на 10 хвилин. За цей час перець пропотеет і з нього легко зніметься шкірка. Знімати шкірку потрібно разом із плодоніжкою, а насіння прибирати не потрібно.
Ось так виглядають очищені перці. Їх можна залишити в такому вигляді, а можна розрізати на невеликі смужки. Я розрізала перці уздовж на 4 частини.
Підготуйте заправку. Змішайте рослинне масло, оцет столовий, сіль, цукор, додайте перець горошком, дрібно нарізаний часник і дрібно нарізану петрушку. Соус вийшов дуже ароматним!
Складіть перець в банку, прокладаючи шари ароматної заправкою.
Стерилізують баночку, накривши кришкою, в киплячій воді протягом 10 хвилин.
Засукайте баночку металевою кришкою і залиште до повного охолодження, а потім приберіть в прохолодне місце для зберігання.
Смачного!