Рецепт Печений буряк фото

Печений буряк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Страви цілком

Ви все ще відварюєте буряк? Тоді прийшов час розповісти, як приготувати печену буряк, яка на смак нічим не поступається вареної, а також вона корисніша. Все робиться дуже просто, приступаємо.

Буряк - один з небагатьох овочів, що має солодкуватий присмак. Її можна додавати в різноманітні страви, а також сама по собі вона вже є готовим блюдом. Її можна подавати з часником, рослинним маслом, майонезом, гірчицею та інше.

  • Буряк - 3 штуки (середні)
печена буряк - фото крок 1
1. Підбираю однакові за розміром овочі, щоб у них не було пошкоджень на шкірці. Зрізаю хвости і попку, гарненько мою від бруду і витираю паперовим рушником.
печена буряк - фото крок 2
2. Фольгу розрізаю на 3 невеликі шматочки. Два плода щільно обертають фольгою в один шар.
печена буряк - фото крок 3
3. Якщо фольги немає, то використовую рукав для запікання, для прикладу, загортаю один плід в рукав, зав'язую з обох сторін (в одному рукаві можна запікати кілька коренеплодів).
печена буряк - фото крок 4
4. Перекладаю все овочі на деко або в жаротривку форму для запікання і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 2 годину.
печена буряк - фото крок 5
5. Готовність перевіряю зубочисткою, плід виходить м'який. Відразу не розгортаю буряк, а залишаю до повного охолодження в фользі або рукаві. Готовий овоч нарізаю шматочками і подаю до столу як гарнір або використовую для салату.

Схожі рецепти