Печений буряк
(покроковий рецепт з фото)
Ви все ще відварюєте буряк? Тоді прийшов час розповісти, як приготувати печену буряк, яка на смак нічим не поступається вареної, а також вона корисніша. Все робиться дуже просто, приступаємо.
Буряк - один з небагатьох овочів, що має солодкуватий присмак. Її можна додавати в різноманітні страви, а також сама по собі вона вже є готовим блюдом. Її можна подавати з часником, рослинним маслом, майонезом, гірчицею та інше.
- Буряк - 3 штуки (середні)
1. Підбираю однакові за розміром овочі, щоб у них не було пошкоджень на шкірці. Зрізаю хвости і попку, гарненько мою від бруду і витираю паперовим рушником.
2. Фольгу розрізаю на 3 невеликі шматочки. Два плода щільно обертають фольгою в один шар.
3. Якщо фольги немає, то використовую рукав для запікання, для прикладу, загортаю один плід в рукав, зав'язую з обох сторін (в одному рукаві можна запікати кілька коренеплодів).
4. Перекладаю все овочі на деко або в жаротривку форму для запікання і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 2 годину.
5. Готовність перевіряю зубочисткою, плід виходить м'який. Відразу не розгортаю буряк, а залишаю до повного охолодження в фользі або рукаві. Готовий овоч нарізаю шматочками і подаю до столу як гарнір або використовую для салату.