Маринований молодий часник
(покроковий рецепт з фото)
Маринований молодий часник в домашніх умовах - просто і без особливих витрат отримуємо відмінну заготовку на зиму. Спробуйте і ви, поки сезон молодого часнику не закінчилася! Взимку не пошкодуєте.
Рекомендую дізнатися, як приготувати маринований молодий часник, в моїй родині зимового застілля без такої закуски не уявляють, так спробуйте і ви! Багато зусиль це не відніме, а взимку порадуєте своїх близьких нової консервацією. Приступимо?
1. Часник ретельно очищаємо від лушпиння, тільки акуратно, щоб не пошкодити голівки. Маринувати будемо цілком, головками.
2. Тепер на дно сухої і чистої баночки складаємо гвоздику і перець, а потім щільно трамбуємо часник.
3. Заливаємо часник киплячою водою, і закриваємо кришками. Залишимо на ніч.
4. На наступний день воду зливаємо, і знову заливаємо часник окропом.
5. А тепер займемося маринадом. В окремій каструльці ставимо кип'ятити воду, всипаємо в неї цукор, сіль і в кінці доливаємо оцет.
6. Зливаємо остигнула воду з часнику, і заливаємо, тепер уже в останній раз маринадом. Закочує, і зберігаємо до охолодження в перевернутому стані.
Готово! Тепер і ви знаєте рецепт приготування маринованого молодого часнику. Якщо хочете додати страві "родзинку", можна перед додаванням маринаду в банку додати шматочки буряка, часник забарвиться в рожевий колір, і ваші гості явно зацікавляться такою новинкою. Смачного!
- Часник - 500 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 0.5 чайних ложки
- Перець горошком - 0.5 чайних ложки
1. Часник ретельно очищаємо від лушпиння, тільки акуратно, щоб не пошкодити голівки. Маринувати будемо цілком, головками.
2. Тепер на дно сухої і чистої баночки складаємо гвоздику і перець, а потім щільно трамбуємо часник.
3. Заливаємо часник киплячою водою, і закриваємо кришками. Залишимо на ніч.
4. На наступний день воду зливаємо, і знову заливаємо часник окропом.
5. А тепер займемося маринадом. В окремій каструльці ставимо кип'ятити воду, всипаємо в неї цукор, сіль і в кінці доливаємо оцет.
6. Зливаємо остигнула воду з часнику, і заливаємо, тепер уже в останній раз маринадом. Закочує, і зберігаємо до охолодження в перевернутому стані.
Готово! Тепер і ви знаєте рецепт приготування маринованого молодого часнику. Якщо хочете додати страві "родзинку", можна перед додаванням маринаду в банку додати шматочки буряка, часник забарвиться в рожевий колір, і ваші гості явно зацікавляться такою новинкою. Смачного!