Рецепт Молодий часник маринований фото

Молодий часник маринований
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Часник
Дієтичне харчування
На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Відмінна гостра закуска на зиму з молодого часнику. Готуємо цю закуску пізньою весною, поки стебла часнику ще м'які, соковиті і зелені. Процес дуже простий, обов'язково приготуйте таку закуску.

Pikantnaya, пряна, ароматна закуска з молодого часнику. Використовувати ми будемо не тільки головки, але і стебла. Адже поки вони м'які, зелені і соковиті, ми використовуємо їх для салату, так чому б і не замаринувати молодий часник разом зі стеблами. У цьому простому рецепті я розповім вам, як приготувати молодий часник маринований. НЕ lenitesy, взимку у вас буде смачна закуска.

  • Молодий часник зі стеблами - 1 пучок (приблизно 500-600 грам)
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Гірчиця в зернах - 1 щіпка
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка (горошком)
  • Листя смородини - 4 штуки
  • Стебла ревеню - 2 штуки (по бажанню)
молодий часник маринований - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для маринування часнику.
молодий часник маринований - фото крок 2
Нам необхідно нарізати стебла часнику за розміром банки, в якій ви будете його маринувати його. Я використовую 2 банки ємністю 300 мл.
молодий часник маринований - фото крок 3
Обрізаємо листя, видаляємо верхні лусочки з головок часнику. Ретельно промиваємо часник, нарізаємо його за розміром банок.
молодий часник маринований - фото крок 4
Якщо ви використовуєте ревінь, очистіть його і наріжте.
молодий часник маринований - фото крок 5
Банки ретельно помиємо і простерілізуем.
молодий часник маринований - фото крок 6
На дно банок укладаємо промиті листя смородини.
молодий часник маринований - фото крок 7
Укладаємо підготовлений часник і стебла ревеню в банки. Заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5.
молодий часник маринований - фото крок 8
Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю 500 мл води, додаємо спеції, сіль і цукор. Кип'ятимо 5 хвилин.
молодий часник маринований - фото крок 9
Зливаємо воду з банок з часником, додаємо в кожну банку по столовій ложці оцту, заливаємо до самого верху киплячим маринадом.
молодий часник маринований - фото крок 10
Закочує банки, встановлюємо їх шийкою вниз. Накриваємо і після повного охолодження відправляємо на зберігання.
молодий часник маринований - фото крок 11
А взимку поповнюємо організм вітамінами і радіємо смачною закуски.

Схожі рецепти