Молодий часник маринований
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна гостра закуска на зиму з молодого часнику. Готуємо цю закуску пізньою весною, поки стебла часнику ще м'які, соковиті і зелені. Процес дуже простий, обов'язково приготуйте таку закуску.
Pikantnaya, пряна, ароматна закуска з молодого часнику. Використовувати ми будемо не тільки головки, але і стебла. Адже поки вони м'які, зелені і соковиті, ми використовуємо їх для салату, так чому б і не замаринувати молодий часник разом зі стеблами. У цьому простому рецепті я розповім вам, як приготувати молодий часник маринований. НЕ lenitesy, взимку у вас буде смачна закуска.
- Молодий часник зі стеблами - 1 пучок (приблизно 500-600 грам)
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 4 штуки
- Koriandr - 1 щіпка
- Гірчиця в зернах - 1 щіпка
- Суміш перців - 1 Чайна ложка (горошком)
- Листя смородини - 4 штуки
- Стебла ревеню - 2 штуки (по бажанню)
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для маринування часнику.
Нам необхідно нарізати стебла часнику за розміром банки, в якій ви будете його маринувати його. Я використовую 2 банки ємністю 300 мл.
Обрізаємо листя, видаляємо верхні лусочки з головок часнику. Ретельно промиваємо часник, нарізаємо його за розміром банок.
Якщо ви використовуєте ревінь, очистіть його і наріжте.
Банки ретельно помиємо і простерілізуем.
На дно банок укладаємо промиті листя смородини.
Укладаємо підготовлений часник і стебла ревеню в банки. Заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5.
Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю 500 мл води, додаємо спеції, сіль і цукор. Кип'ятимо 5 хвилин.
Зливаємо воду з банок з часником, додаємо в кожну банку по столовій ложці оцту, заливаємо до самого верху киплячим маринадом.
Закочує банки, встановлюємо їх шийкою вниз. Накриваємо і після повного охолодження відправляємо на зберігання.
А взимку поповнюємо організм вітамінами і радіємо смачною закуски.