Маринований часник з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Маринований часник з буряком - відмінна гостра закуска, незамінна до риби, птиці і м'яса.
Приготувати часник з буряком в маринаді дуже просто. Дотримуйтесь зазначеним рекомендаціям в рецепті і все вийде. Кількість інгредієнтів вказана на дві банки об'ємом 0, 5 L. Часник беріть середнього розміру. А буряк вагою близько 150 грам. За бажанням можна додати червоний гострий перець.
- Часник - 300 грам
- Буряк - 1 штука
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 5-6 штук
- Чорний перець горошком - 5-6 штук
Підготуйте інгредієнти для приготування часнику з буряком.
Часник очистіть від верхньої лушпиння. Беріть дрібні або середні головки, щоб добре входили в банку.
Помийте часник. Потім влийте окріп в часник. Бланшируйте його 3-4 хвилини. Потім відкиньте часник на сито.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Проваріть маринад 5 хвилин. Оцет влийте в кінці варіння.
Буряк очистіть, помийте і наріжте пластинами.
Викладіть в стерилізовані банки часник і буряк.
Залийте гарячим маринадом.
Засукайте банки стерилізованими кришками.
Переверніть баночки верх дном, накрийте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні. Через 25-30 днів часник з буряком буде готовий.