Мариновані підосичники
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані підосичники взимку чудово йдуть під картоплю. Я приправляю їх цибулею і сметаною. Мариновані гриби їдять в пост, вони чудово замінюють м'ясо. Можна їх подати і на святковий стіл.
Як приготувати мариновані підосичники?
1. Гриби очистити від гілочок і листочків, вирізати червиві місця. Великі гриби розрізати - відрізати капелюшки, розрізати на пару частин.
2. Очищені гриби викласти в друшляк і кілька разів промити холодною водою.
3. Дати підосичники стекти, потім викласти в емальовану каструлю і варити в підсоленій воді (з 1 літр води - 50 г солі, це кількість додано в інгредієнти рецепту). Додайте також в воду 2 г лимонної кислоти. Піну знімайте шумівкою.
4. Як тільки підосичники опустилися на дно, гриби зварені. Викладіть їх на друшляк, нехай стекут, а в цей час зваріть маринад.
5. Для приготування маринаду в емальовану каструлю налийте дві склянки води, чайну ложку солі, 3 г лимонної кислоти і спеції (поки не додавайте оцет). Доведіть маринад до кипіння, а потім додайте оцет.
6. Гриби викладіть в простерилізовані банки. Залийте їх гарячим маринадом (трохи нижче горлечка) і простерилизуйте протягом 40 хвилин. 7. Потім відразу закупорьте простерилізованих кришками і охолодіть. Зберігайте в прохолодному місці. Мариновані підосичники можна вживати в їжу через місяць після маринування.
Смачного!
- Вода - 1, 5 L(1 л води - для варіння, 2 склянки або 0, 5 L - для маринаду.)
- Сіль - 3 чайних ложки(1 ç.l. - для маринаду)
- Лимонна кислота - 5 грам(2 г - для варіння красноголовців, 3 г - для маринаду.)
- Цукор - 10 грам
- Перець запашний горошком - 6 штук
- Обкладинка - 1 грам
- Гвоздика - 1 грам
- Оцет столовий 6-відсотковий - 5 Ст. Ложок
- Підосичники - 1 кілограм
1. Гриби очистити від гілочок і листочків, вирізати червиві місця. Великі гриби розрізати - відрізати капелюшки, розрізати на пару частин.
2. Очищені гриби викласти в друшляк і кілька разів промити холодною водою.
3. Дати підосичники стекти, потім викласти в емальовану каструлю і варити в підсоленій воді (з 1 літр води - 50 г солі, це кількість додано в інгредієнти рецепту). Додайте також в воду 2 г лимонної кислоти. Піну знімайте шумівкою.
4. Як тільки підосичники опустилися на дно, гриби зварені. Викладіть їх на друшляк, нехай стекут, а в цей час зваріть маринад.
5. Для приготування маринаду в емальовану каструлю налийте дві склянки води, чайну ложку солі, 3 г лимонної кислоти і спеції (поки не додавайте оцет). Доведіть маринад до кипіння, а потім додайте оцет.
6. Гриби викладіть в простерилізовані банки. Залийте їх гарячим маринадом (трохи нижче горлечка) і простерилизуйте протягом 40 хвилин. 7. Потім відразу закупорьте простерилізованих кришками і охолодіть. Зберігайте в прохолодному місці. Мариновані підосичники можна вживати в їжу через місяць після маринування.
Смачного!