Мариновані опеньки
(покроковий рецепт з фото)
Опеньки - одні з найсмачніших грибів, а оскільки грибний сезон вже почався, то вам, безсумнівно, треба запастися відмінним рецептом маринованих опеньків. Маринувати опеньки дуже просто - розповідаю, як!
Не знаю як у вас, але особисто у мене жоден святковий стіл не обходиться без маринованих грибочків. Рецепт приготування маринованих опеньків мало чим відрізняється від інших рецептів для заготівлі грибів на зиму, тому якщо ви вже хоч раз закатували гриби, то і тут у вас не виникне труднощів. А для тих, у кого це буде в перший, раз я пропоную докладний рецепт маринованих опеньків з фото. І відразу попереджаю, що з перерахованих тут інгредієнтів, виходить 1 літрова банка маринованих грибів. Хай щастить!
- Опеньки - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 5 штук
- Стебло кропу з парасолькою - 1 штука
- Насіння гірчиці - 2 чайних ложки
- Оцет (9-процентний) - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
Перш за все опеньки треба добре промити під холодною водою, потім обдати окропом.
Викладаємо в каструлю опеньки і наливаємо в неї воду, так щоб вона лише трохи покривала гриби і ставимо на вогонь.
Додаємо в воду 1, 5 ложки солі і розмішуємо.
Після того як вода закипить, варимо опеньки на середньому вогні 1-1, 5 години і не забуваємо періодично знімати піну.
Потім знімаємо каструлю з плити і додаємо в неї спеції і трави: кріп, перець, лавровий лист, насіння гірчиці. Даємо грибам разом з маринадом охолонути, а найкраще їх для цього на ніч в прохолодному місці.
Часник нарізаємо на великі шматки. Додаємо в остиглі гриби оцет і порізаний часник.
Викласти опеньки разом з маринадом в стерильну літрову банку, закрити кришкою і поставити в холодній місце.