Мариновані кабачки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Як добре взимку відкривати закупорені баночки з усякими смакотою. Тоді і придумувати ніякі закуски до основних страв не потрібно. Пропоную один з моїх улюблених рецептів маринованих кабачків.
Такі кабачки виходять хрусткими і неймовірно смачними. Спробуйте приготувати за класичним рецептом мариновані кабачки на зиму - і запевняю: ви безсумнівно залишитеся задоволені. Ці кабачки я подаю до всіх каш, овочевим пюре і рагу. Мариновані кабачки будуть також доречні на святковому столі, вони стануть прекрасною закускою до міцних алкогольних напоїв. Далі я пропоную простий рецепт, як приготувати мариновані кабачки на зиму. Обов'язково спробуйте, впевнена, що цей рецепт надійно закріпиться у вашій кулінарній книзі.
- Кабачки - 1 кілограм
- Парасольки кропу - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 4-5 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 100 мілілітрів
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки промийте під проточною водою, парасольки кропу також обполосніть.
2. Для початку приготуйте маринад. Для цього в каструльку налийте 1 L. Холодної води і додайте сіль.
3. Потім всипте цукор і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, прокип'ятіть 2-3 хвилини. Потім зніміть з вогню і відразу ж влийте оцет.
4. Кабачки порізати кружальцями завтовшки 5 мм. Я вибираю наймолодші кабачки з яскраво-зеленою шкіркою.
5. На дно чистих банок складіть всі спеції: кріп, часник, лавровий лист і перець горошком.
6. Складіть кабачки в банку якомога щільніше, але не ламаючи кружечки.
7. Залийте кабачки гарячим маринадом.
8. Поставте банки в глибоку каструльку, попередньо застеливши на дно тонкий рушник або серветку. Налийте води в каструльку, щоб доходила до паска банки. Поставте на вогонь і тримайте після закипання 15 хвилин.
9. Потім баночки закатати, переверніть і залиште остигати при кімнатній температурі. На наступний день баночки можна прибирати в льох або в комору.