Рецепт Мариновані кабачки на зиму фото

Мариновані кабачки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як добре взимку відкривати закупорені баночки з усякими смакотою. Тоді і придумувати ніякі закуски до основних страв не потрібно. Пропоную один з моїх улюблених рецептів маринованих кабачків.

Опис приготування:

Такі кабачки виходять хрусткими і неймовірно смачними. Спробуйте приготувати за класичним рецептом мариновані кабачки на зиму - і запевняю: ви безсумнівно залишитеся задоволені. Ці кабачки я подаю до всіх каш, овочевим пюре і рагу. Мариновані кабачки будуть також доречні на святковому столі, вони стануть прекрасною закускою до міцних алкогольних напоїв. Далі я пропоную простий рецепт, як приготувати мариновані кабачки на зиму. Обов'язково спробуйте, впевнена, що цей рецепт надійно закріпиться у вашій кулінарній книзі.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Парасольки кропу - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 4-5 штук
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (без гірки)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 100 мілілітрів
мариновані кабачки на зиму - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки промийте під проточною водою, парасольки кропу також обполосніть.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 2
2. Для початку приготуйте маринад. Для цього в каструльку налийте 1 L. Холодної води і додайте сіль.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 3
3. Потім всипте цукор і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, прокип'ятіть 2-3 хвилини. Потім зніміть з вогню і відразу ж влийте оцет.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 4
4. Кабачки порізати кружальцями завтовшки 5 мм. Я вибираю наймолодші кабачки з яскраво-зеленою шкіркою.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 5
5. На дно чистих банок складіть всі спеції: кріп, часник, лавровий лист і перець горошком.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 6
6. Складіть кабачки в банку якомога щільніше, але не ламаючи кружечки.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 7
7. Залийте кабачки гарячим маринадом.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 8
8. Поставте банки в глибоку каструльку, попередньо застеливши на дно тонкий рушник або серветку. Налийте води в каструльку, щоб доходила до паска банки. Поставте на вогонь і тримайте після закипання 15 хвилин.
мариновані кабачки на зиму - фото крок 9
9. Потім баночки закатати, переверніть і залиште остигати при кімнатній температурі. На наступний день баночки можна прибирати в льох або в комору.

Схожі рецепти