Рецепт Маринована спаржа фото

Маринована спаржа
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Спаржа
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Корисна і смачна спаржа прекрасно поєднується з м'ясом, рибою або іншими овочами. Заготовте собі на зиму пікантну і солону мариновану спаржу по простому рецептом, не раз ще стане в нагоді!

Опис приготування:

Щоб приготувати мариновану спаржу, знадобиться звичайний столовий оцет (винний або яблучний - не має значення) 9%. Маринад готується, в принципі, як і для огірків та інших овочів. Єдине, спаржу саму варто бланшувати в киплячому маринаді дві-три хвилини. Якщо хочете, щоб готова спаржа була гострою, додайте перець чилі.

  • Sparzha - 300-400 грам
  • Цукор - 8 Ст. Ложок
  • Сіль - 8 Ст. Ложок
  • Цибуля солодка - 1 штука
  • Перець чилі - За смаком
  • Зерна гірчиці - 8 чайних ложок
  • Чорний перець горошком - 4 чайних ложки
  • Часник - 16 зубчиків
  • Кріп - 1 пучок
маринована спаржа - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти: спаржу промийте і поріжте на шматочки, щоб та вільно поміщалася в банку і залишався ще сантиметр до кришки.
Залийте холодною водою спаржу на годину, так вона потім буде більш хрусткою.
маринована спаржа - фото крок 2
Porež'te цибулю і (якщо додаєте) перець чилі на довгасті скибочки. Chesnok чистий. Промийте кріп.
У каструлі закип'ятити воду з оцтом, додайте цукор і сіль.
Простерилизуйте банки.
Спаржу проваріть хвилини 2-3 в киплячій суміші води з оцтом.
маринована спаржа - фото крок 3
Розділіть часник, кріп, цибуля, перець чилі і горошок запашний з насінням гірчиці на рівні частини за кількістю банок. Викладіть їх по банкам, поки вариться спаржа.
Потім і спаржу розкладіть по банках.
Залийте гарячим маринадом, дайте охолонути, прикривши кришками.
маринована спаржа - фото крок 4
Потім банки закатати і переверніть, тримайте перевернутими, поки зовсім не охолонуть.
Потім можете зберігати в темному прохолодному місці.
Смачного!

Схожі рецепти