Маринована спаржа
(покроковий рецепт з фото)
Корисна і смачна спаржа прекрасно поєднується з м'ясом, рибою або іншими овочами. Заготовте собі на зиму пікантну і солону мариновану спаржу по простому рецептом, не раз ще стане в нагоді!
Щоб приготувати мариновану спаржу, знадобиться звичайний столовий оцет (винний або яблучний - не має значення) 9%. Маринад готується, в принципі, як і для огірків та інших овочів. Єдине, спаржу саму варто бланшувати в киплячому маринаді дві-три хвилини. Якщо хочете, щоб готова спаржа була гострою, додайте перець чилі.
- Sparzha - 300-400 грам
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Сіль - 8 Ст. Ложок
- Цибуля солодка - 1 штука
- Перець чилі - За смаком
- Зерна гірчиці - 8 чайних ложок
- Чорний перець горошком - 4 чайних ложки
- Часник - 16 зубчиків
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте інгредієнти: спаржу промийте і поріжте на шматочки, щоб та вільно поміщалася в банку і залишався ще сантиметр до кришки.
Залийте холодною водою спаржу на годину, так вона потім буде більш хрусткою.
Залийте холодною водою спаржу на годину, так вона потім буде більш хрусткою.
Porež'te цибулю і (якщо додаєте) перець чилі на довгасті скибочки. Chesnok чистий. Промийте кріп.
У каструлі закип'ятити воду з оцтом, додайте цукор і сіль.
Простерилизуйте банки.
Спаржу проваріть хвилини 2-3 в киплячій суміші води з оцтом.
У каструлі закип'ятити воду з оцтом, додайте цукор і сіль.
Простерилизуйте банки.
Спаржу проваріть хвилини 2-3 в киплячій суміші води з оцтом.
Розділіть часник, кріп, цибуля, перець чилі і горошок запашний з насінням гірчиці на рівні частини за кількістю банок. Викладіть їх по банкам, поки вариться спаржа.
Потім і спаржу розкладіть по банках.
Залийте гарячим маринадом, дайте охолонути, прикривши кришками.
Потім і спаржу розкладіть по банках.
Залийте гарячим маринадом, дайте охолонути, прикривши кришками.
Потім банки закатати і переверніть, тримайте перевернутими, поки зовсім не охолонуть.
Потім можете зберігати в темному прохолодному місці.
Смачного!
Потім можете зберігати в темному прохолодному місці.
Смачного!