Маринована слива «угорка»
(покроковий рецепт з фото)
З сливи сорту "угорка" можна приготувати чудову заготовку на зиму. Солодка синя слива доведеться кожному до смаку. Беріть рецепт на замітку!
Мариновані сливи - це завжди смачно і незвично, а якщо вам попадеться сорт "угорка", то обов'язково закатати таку зливу на зиму. Маринована слива - це пряне частування для всієї родини. Будемо використовувати в якості приправи корицю і гвоздику. Вийде незвично і пікантно!
- Плам "угорка" - 500 грам
- Вода - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Оцет 9% - 35 грам
- Гвоздика - 2-3 штук
- Кориця мелена - 1/3 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування смачної маринованої сливи "угорка" .
Зливи промийте. Викладіть в чисті і простерилізовані банки.
Залийте сливи окропом і залиште під кришкою на 15-20 хвилин, щоб виділився сік.
Злийте рідину з банки. Всипте цукор і повторно закип'ятіть.
Всипте корицю і гвоздику.
Варіть пряний маринад 2-3 хвилини, влийте оцет і зніміть відразу з вогню.
Залийте сливи гарячим маринадом.
Закрутіть банки кришками і дайте повністю охолонути під ковдрою.
Вихід заготовки - 2 банки по 300 грам. Смачного!