Слива в цукрі
(покроковий рецепт з фото)
Слива у власному соку з цукром - це відмінне доповнення до млинців або оладок, а також може бути самостійним десертом до чаю. Як же приємно в зиязикай день відкрити таку смачну заготовку!
Для досягнення вдалого результату, скористайтеся співвідношенням інгредієнтів і тари: на баночку об'ємом 0, 5 літра використовуйте 150-200 грам цукру, на літрову баночку 200-300 грам. Кількість сливи може піти більше або менше зазначеної граммовкі.
- Слива - 500-600 грам
- Цукор - 350 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Візьміть чисті і простерилізовані банки, підготуйте кришки. Зливи помийте, висушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки. На дно банки насипте 2 ст.Л. Цукру. Зверху, зрізом вниз, щільним шаром укладіть половинки слив.
Чергуючи шари, заповніть банку до самих плічок.
Візьміть широку каструлю, на дно постеліть тканинну серветку. Поставте на неї банки і налийте в каструлю воду. Вода повинна бути трохи вище плічок банки. Поставте на вогонь трохи нижче середнього. Прикрийте кришками і нагрівайте. Після закипання води простерилизуйте півлітрові банки зі сливами протягом 15 хвилин, літрові 25 хвилин.
Після закінчення часу зніміть каструлю з вогню.
Герметично закрийте банку, переверніть на бік і прокатати кілька разів. Це допоможе цукру розчинитися. Після охолодіть і приберіть в темне місце.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 2 баночки об'ємом 0, 5 L. Смачних вам заготовок!