Рецепт Маринована слива фото

Маринована слива
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Фрукти , Слива
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якось в Туреччині я спробувала цікаву заготовку з банки. Зовнішнім виглядом плоди нагадували маленькі помідори, але не червоні. А смак був схожий на оливки. В результаті виявилося, що це були сливи!

Опис приготування:

Я саме цей рецепт не знайшла, але подібний спробувала. І ви теж можете дізнатися про те, як приготувати мариновану сливу. Найкраще підходять кислі фрукти, з яких і варення, і компот особливо не зробиш. Пікантну закуску найкраще подавати з часником і бальзамічним оцтом.

  • Слива - 400 грам
  • Гвоздика - 5 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Оцет - 2, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2, 5 чайних ложки
  • Цукор - 4 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
маринована слива - фото крок 1
Банки простерилизуйте на пару. На дно викладіть лавровий лист і гвоздику.
маринована слива - фото крок 2
Зливи ретельно промийте, а потім обсушити. Покладіть їх щільно в банку.
маринована слива - фото крок 3
Залийте сливи окропом до самого верху. Через 5 хвилин воду злийте в каструлю.
маринована слива - фото крок 4
Додайте в воду сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішайте розсіл і доведіть його до кипіння.
маринована слива - фото крок 5
Потім влийте киплячий розсіл до слив на 6 хвилин. Потім воду знову злийте в каструлю.
маринована слива - фото крок 6
Знову доведіть розсіл до кипіння. В банку влейте масло, а потім розсіл.
маринована слива - фото крок 7
Заготовки закрутіть кришками. Сливи готові! Смачного!

Схожі рецепти