Маринована слива
(покроковий рецепт з фото)
Якось в Туреччині я спробувала цікаву заготовку з банки. Зовнішнім виглядом плоди нагадували маленькі помідори, але не червоні. А смак був схожий на оливки. В результаті виявилося, що це були сливи!
Я саме цей рецепт не знайшла, але подібний спробувала. І ви теж можете дізнатися про те, як приготувати мариновану сливу. Найкраще підходять кислі фрукти, з яких і варення, і компот особливо не зробиш. Пікантну закуску найкраще подавати з часником і бальзамічним оцтом.
- Слива - 400 грам
- Гвоздика - 5 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Оцет - 2, 5 чайних ложки
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Банки простерилизуйте на пару. На дно викладіть лавровий лист і гвоздику.
Зливи ретельно промийте, а потім обсушити. Покладіть їх щільно в банку.
Залийте сливи окропом до самого верху. Через 5 хвилин воду злийте в каструлю.
Додайте в воду сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішайте розсіл і доведіть його до кипіння.
Потім влийте киплячий розсіл до слив на 6 хвилин. Потім воду знову злийте в каструлю.
Знову доведіть розсіл до кипіння. В банку влейте масло, а потім розсіл.
Заготовки закрутіть кришками. Сливи готові! Смачного!