Слива в шоколаді на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Так, так! Смак цього чудового варення зі сливи без кісточок саме шоколадний. А готується воно не складніше, ніж звичайне варення. І заготовити його можна на зиму, варення відмінно зберігається.
Подивіться, як приготувати сливу в шоколаді на зиму. Рецепт досить простий. Ви переконаєтеся в цьому, якщо уважно прочитаєте його і приготуєте це смачні ласощі власноруч. Я готую його в мультиварці в режимі "випічка" . Якщо у вас немає мультиварки, це варення легко приготувати в каструлі з товстим дном.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Шоколад гіркий - 100 грам
Зливи нам знадобляться не перезрілі, пружні. Промийте їх ретельно під проточною водою. Розріжте сливи, видаліть з них кісточки.
Засипте їх цукром і залиште на кілька годин, щоб зливу пустила сік. У режимі «Випічка» при відкритій кришці доведіть сливу до кипіння, варіть ще 5 хвилин.
Обов'язково знімайте пінку. Вимкніть мультиварку, залиште вміст остигати на 2 годину.
Потім повторіть процедуру: доведіть до кипіння, варите 5 хвилин, вимкніть мультиварку, залиште знову остигати на 2 годину.
Знову доведіть варення до кипіння, provara 5 хвилин, вимкніть і додайте шоколад, поламаний на шматочки, ретельно перемішайте до повного його розчинення.
Розкладіть готове варення по стерильним баночках і закрутіть кришками. Зберігайте в прохолодному місці.