Рецепт Слива в шоколаді на зиму фото

Слива в шоколаді на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Фрукти, Какао, Слива
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Варення

Так, так! Смак цього чудового варення зі сливи без кісточок саме шоколадний. А готується воно не складніше, ніж звичайне варення. І заготовити його можна на зиму, варення відмінно зберігається.

Подивіться, як приготувати сливу в шоколаді на зиму. Рецепт досить простий. Ви переконаєтеся в цьому, якщо уважно прочитаєте його і приготуєте це смачні ласощі власноруч. Я готую його в мультиварці в режимі "випічка" . Якщо у вас немає мультиварки, це варення легко приготувати в каструлі з товстим дном.

  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Шоколад гіркий - 100 грам
слива в шоколаді на зиму - фото крок 1
Зливи нам знадобляться не перезрілі, пружні. Промийте їх ретельно під проточною водою. Розріжте сливи, видаліть з них кісточки.
слива в шоколаді на зиму - фото крок 2
Засипте їх цукром і залиште на кілька годин, щоб зливу пустила сік. У режимі «Випічка» при відкритій кришці доведіть сливу до кипіння, варіть ще 5 хвилин.
слива в шоколаді на зиму - фото крок 3
Обов'язково знімайте пінку. Вимкніть мультиварку, залиште вміст остигати на 2 годину.
слива в шоколаді на зиму - фото крок 4
Потім повторіть процедуру: доведіть до кипіння, варите 5 хвилин, вимкніть мультиварку, залиште знову остигати на 2 годину.
слива в шоколаді на зиму - фото крок 5
Знову доведіть варення до кипіння, provara 5 хвилин, вимкніть і додайте шоколад, поламаний на шматочки, ретельно перемішайте до повного його розчинення.
слива в шоколаді на зиму - фото крок 6
Розкладіть готове варення по стерильним баночках і закрутіть кришками. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти