Рецепт Варення «Слива в шоколаді» фото

Варення «Слива в шоколаді»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Шоколад , Слива
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Варення зі сливи з додаванням шоколаду - це незабутній десерт. Також його можна додати в якості начинки в випічку. І важливий момент, варення вариться швидко, як би"мимохідь" .

Опис приготування:

Варто зазначити про шоколад. Якщо ви любите виражену солодкість в варення, то вам підійде молочний шоколад, А якщо ні, то гіркий. Кількість цукру також можна регулювати, спираючись на смак сливи. Але менш 500 грам не слід додавати.

  • Слива - 1 кг Кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Шоколад - 100 грам (чорний або молочний)
  • Ванілін - За смаком
варення
Підготуйте необхідні інгредієнти.
варення
Басейн pomojte, обсушити, видаліть кісточки, розріжте на половинки або четвертинки. Перекладіть в широку каструлю з товстим дном. Засипте цукром і додайте ванілін за смаком, залиште на 8-10 годин при кімнатній температурі.
варення
По закінченню часу, зливу повинна пустити сік. Поставте каструлю на малий вогонь і варіть, періодично помішуючи, після закипання 40-50 хвилин.
варення
Додайте шоколад. Перемішайте, нагрівайте до повного розчинення шоколаду. Як тільки почне з'являтися"булькання" , зніміть з вогню.
варення
Варення готове.
варення
Розлийте по підготовленим банкам і охолодіть. І тільки після цього закрийте кришками.
варення
Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти