«п'яна» слива на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.
Якщо ви хочете здивувати в зиязикай день своїх гостей, то неодмінно приготуйте"п'яну" басейн. Цей десерт відмінно підходить для дружніх жіночих посиденьок або послужить відмінним доповненням до кави.
Опис приготування:
Щоб десерт вас не розчарував, виберіть стиглу, але тверду сливу. Не тримайте на вогні більше зазначеного часу. Плоди не повинні бути сильно м'якими.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Коньяк - 120 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У широку каструлю налийте воду, насипте цукор. Прогрійте до розчинення цукру, не кип'ятіть.
Slivu відділи kostochek. Якщо плоди великі, розріжте на четвертинки. Більш дрібну сливу розділіть на дві половинки.
Додайте сливу до цукрового сиропу. Перемішайте і поставте на середній вогонь. Після закипання проваріть протягом 5-7 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню.
У стерилізовані банки розкладіть сливу, без сиропу.
Гарячий сироп доведіть до кипіння, додайте коньяк, перемішайте і вимкніть вогонь.
Отриманим сиропом залийте сливу в банках. Закрийте чистими кришками, pereverni і прохолодний. Після приберіть в темне місце.
Смачних вам заготовок!