Маринад для шашлику з курячих грудок
(покроковий рецепт з фото)
Уявіть, що ароматний, ніжний шашлик з курячих грудок можна приготувати прямо в духовці. І для цього не знадобиться якихось особливих знань. Все дуже легко і доступно.
Цей рецепт дивує своєю простотою і нехитрістю. Але результат приготування перевершує найсміливіші очікування. По перше, це унікальна можливість зробити заготовку і зберегти її в морозилці. Адже буває так, що, закупив куриную грудку, не всю відразу використовуєте. Тоді доводиться її заморозити. В даному випадку завдяки унікальному маринаду при зберіганні в морозильнику м'ясо збереже в собі всі смак і аромат трав і спецій. Обов'язково використовуйте цей рецепт у себе вдома.
Ось ви і дізнаєтеся, як приготувати маринад для шашлику з курячих грудок. Приготуйте ароматний шашлик і їжте із задоволенням!
- Філе охолодженої грудки - 4 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (базилік, петрушка, розмарин, орегано)
- Мелений перець чорний - За смаком
1. Грудку помийте, промокніть. У підготовлений маринад, що складається з соняшникової олії, сухої суміші трав, чорного меленого перцю, меду і соєвого соусу, покладіть грудки. Маринують два години. Можна залишити в холодильнику на ніч.
2. Промаринуватися м'якоть грудки наріжте на порційні шматочки.
3. Покладіть назад в маринад. Перемішайте.
4. Нанизавши на дерев'яні шпажки, покладіть всі в піддон для заморозки. Закрийте зверху і відправте в морозилку (якщо не будете готувати відразу).
5. В момент, коли вам необхідно приготувати шашлик, дістаньте заготовку з морозилки. Разморозьте.
6. Покладіть на решітку і готуйте в гарячій духовці. При 180 градусах - це займе приблизно тридцять хвилин. Під грати не забудьте встановити піддон.
7. Перед закінченням приготування, включите верхній гриль. Тоді готовий шашлик з усіх боків матиме апетитну кірочку.