Маринад для оленини
(покроковий рецепт з фото)
Оленіна - екологічно чисте м'ясо, яке володіє багатьма корисними властивостями. Вона дієтична і практично не містить жиру, тому її сміливо можна їсти тим, хто дотримується дієти.
З усіма плюсами у оленини, як і у будь-якого іншого м'яса з дичини, може бути дещо жорстка текстура, тому перед приготуванням її потрібно правильно, а головне вміло замаринувати. Для цього існують десятки різних рецептів маринаду. Кращим варіантом будемо маринад з додаванням ягід. Якщо немає свіжих, можна сміливо використовувати заморожені. З м'яса, що буде приготовлено в цьому маринаді, виходить відмінний шашлик або просто запечене м'ясо.
1. Моєму зелень, витираємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо.
2. Оленіна моєму, висушуємо рушником, нарізаємо і складаємо в миску, додаємо до неї нарізану зелень, вино і соняшникову олію, солимо і перчимо. М'ясо трохи розминаємо, щоб все соки маринаду проникли в волокна.
4. Смородину моєму і відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо в миску і розминаємо виделкою, додаємо смородину до м'яса.
5. М'ясо відправляємо в холодильник на добу, після чого робимо з нього шашлик, обсмажуємо на сковороді або просто запікаємо. Смачного!
- Оленина - 0, 5 кілограма (філе)
- Соняшникова олія - 150 мілілітрів
- Червоне сухе вино - 4 Ст. Ложки
- Чорна смородина - 230 грам
- М'ята, естрада, майоран, шавлія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Моєму зелень, витираємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо.
2. Оленіна моєму, висушуємо рушником, нарізаємо і складаємо в миску, додаємо до неї нарізану зелень, вино і соняшникову олію, солимо і перчимо. М'ясо трохи розминаємо, щоб все соки маринаду проникли в волокна.
4. Смородину моєму і відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо в миску і розминаємо виделкою, додаємо смородину до м'яса.
5. М'ясо відправляємо в холодильник на добу, після чого робимо з нього шашлик, обсмажуємо на сковороді або просто запікаємо. Смачного!