Рецепт Маринад для оленини фото

Маринад для оленини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Ягоди , Смородина , Оленина
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Маринади
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.

Оленіна - екологічно чисте м'ясо, яке володіє багатьма корисними властивостями. Вона дієтична і практично не містить жиру, тому її сміливо можна їсти тим, хто дотримується дієти.

Опис приготування:

З усіма плюсами у оленини, як і у будь-якого іншого м'яса з дичини, може бути дещо жорстка текстура, тому перед приготуванням її потрібно правильно, а головне вміло замаринувати. Для цього існують десятки різних рецептів маринаду. Кращим варіантом будемо маринад з додаванням ягід. Якщо немає свіжих, можна сміливо використовувати заморожені. З м'яса, що буде приготовлено в цьому маринаді, виходить відмінний шашлик або просто запечене м'ясо.

1. Моєму зелень, витираємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо.

2. Оленіна моєму, висушуємо рушником, нарізаємо і складаємо в миску, додаємо до неї нарізану зелень, вино і соняшникову олію, солимо і перчимо. М'ясо трохи розминаємо, щоб все соки маринаду проникли в волокна.

4. Смородину моєму і відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо в миску і розминаємо виделкою, додаємо смородину до м'яса.

5. М'ясо відправляємо в холодильник на добу, після чого робимо з нього шашлик, обсмажуємо на сковороді або просто запікаємо. Смачного!


  • Оленина - 0, 5 кілограма (філе)
  • Соняшникова олія - 150 мілілітрів
  • Червоне сухе вино - 4 Ст. Ложки
  • Чорна смородина - 230 грам
  • М'ята, естрада, майоран, шавлія - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
З усіма плюсами у оленини, як і у будь-якого іншого м'яса з дичини, може бути дещо жорстка текстура, тому перед приготуванням її потрібно правильно, а головне вміло замаринувати. Для цього існують десятки різних рецептів маринаду. Кращим варіантом будемо маринад з додаванням ягід. Якщо немає свіжих, можна сміливо використовувати заморожені. З м'яса, що буде приготовлено в цьому маринаді, виходить відмінний шашлик або просто запечене м'ясо.

1. Моєму зелень, витираємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо.

2. Оленіна моєму, висушуємо рушником, нарізаємо і складаємо в миску, додаємо до неї нарізану зелень, вино і соняшникову олію, солимо і перчимо. М'ясо трохи розминаємо, щоб все соки маринаду проникли в волокна.

4. Смородину моєму і відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо в миску і розминаємо виделкою, додаємо смородину до м'яса.

5. М'ясо відправляємо в холодильник на добу, після чого робимо з нього шашлик, обсмажуємо на сковороді або просто запікаємо. Смачного!

Схожі рецепти