Рецепт Манти з м'ясом і цибулею фото

Манти з м'ясом і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Цибуля , Спеції , Прянощі , Приправи
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви на пару , Пельмені
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам самий класичний варіант приготування мантів з м'ясом і цибулею на пару. Тут тільки самі основні продукти і мінімальний набір спецій. Результат вам дійсно сподобається!

Опис приготування:

Приготувати манти з м'ясом можна до святкового столу або до сімейної вечері. Манти виходять дуже смачні, соковиті, ароматні! Ваші домочадці будуть в захваті! М'ясо можете брати будь: свинину, яловичину або баранину. Можна взяти мікс. Найкраще використовувати м'якоть з невеликим жирком, тоді вам не буде потрібно сало. Кількість лука беріть приблизно в співвідношенні до м'яса 1:1. Саме за рахунок великої кількості цибулі, манти з м'ясом виходять зовсім жирні, а ніжні і дуже соковиті! Настійно рекомендую спробувати, беріть рецепт на замітку!

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 500 грам
  • М'ясо - 600 грам (будь-який, у мене свинина)
  • Цибуля - 400 грам
  • Зіра - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 2
Налийте в глибоку миску холодну воду, додайте яйце, олія, 1 ç.l. Солі і все перемішайте.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 3
Частинами додайте борошно. Спочатку перемішуйте все за допомогою вилки, потім продовжите місити руками.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 4
Муки може піти трохи більше або менше ніж вказано в рецепті. Готове тісто має бути як на пельмені - досить щільне, пружне і абсолютно не липнути до рук. Накрийте тісто чистим рушником і дайте відпочити.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 5
Тим часом підготуйте начинку. М'ясо наріжте гострим ножем на дрібні шматочки, чим дрібніше вийде, тим краще. Найзручніше нарізати м'ясо, коли воно трохи подморож.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 6
Додайте до м'яса нарізану приблизно такими ж кубиками цибулю. Додайте перець, зиру і сіль за смаком.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 7
Ретельно все перемішайте.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 8
Дістаньте відпочиле тісто і відріжте від нього шматок. Розкачайте його в прямокутний пласт, товщиною приблизно 2 мм. Стіл і качалку попередньо змастіть рослинною олією або присипте борошном. Потім ножем розріжте тісто на квадрати. Розмір квадратів залежить від бажаного розміру майбутніх мантів. На кожну частину покладіть начинку, приблизно 1 ст.Л.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 9
Тепер сформуйте манти. Для цього візьміть один куточок квадрата і зчепіть його з протилежним. Так само поступите з двома іншими. Одержаний конверт перетворите в мант, з'єднавши по два кути, які розташовані поруч один з одним. Або сформуйте манти будь-яким іншим зручним способом.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 10
Кожен лист мантоварки змастіть маслом і викладіть на них вийшли манти. Варіть манти при сильному кипінні води при щільно закритій кришці 40-50 хвилин.
манти з м'ясом і цибулею - фото крок 11
Манти з м'ясом і цибулею готові. Змастіть їх вершковим маслом і подавайте прикрасивши свіжою зеленню з улюбленими соусами. Смачного!

Схожі рецепти