Манти з м'ясом і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам самий класичний варіант приготування мантів з м'ясом і цибулею на пару. Тут тільки самі основні продукти і мінімальний набір спецій. Результат вам дійсно сподобається!
Приготувати манти з м'ясом можна до святкового столу або до сімейної вечері. Манти виходять дуже смачні, соковиті, ароматні! Ваші домочадці будуть в захваті! М'ясо можете брати будь: свинину, яловичину або баранину. Можна взяти мікс. Найкраще використовувати м'якоть з невеликим жирком, тоді вам не буде потрібно сало. Кількість лука беріть приблизно в співвідношенні до м'яса 1:1. Саме за рахунок великої кількості цибулі, манти з м'ясом виходять зовсім жирні, а ніжні і дуже соковиті! Настійно рекомендую спробувати, беріть рецепт на замітку!
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 500 грам
- М'ясо - 600 грам (будь-який, у мене свинина)
- Цибуля - 400 грам
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Налийте в глибоку миску холодну воду, додайте яйце, олія, 1 ç.l. Солі і все перемішайте.
Частинами додайте борошно. Спочатку перемішуйте все за допомогою вилки, потім продовжите місити руками.
Муки може піти трохи більше або менше ніж вказано в рецепті. Готове тісто має бути як на пельмені - досить щільне, пружне і абсолютно не липнути до рук. Накрийте тісто чистим рушником і дайте відпочити.
Тим часом підготуйте начинку. М'ясо наріжте гострим ножем на дрібні шматочки, чим дрібніше вийде, тим краще. Найзручніше нарізати м'ясо, коли воно трохи подморож.
Додайте до м'яса нарізану приблизно такими ж кубиками цибулю. Додайте перець, зиру і сіль за смаком.
Ретельно все перемішайте.
Дістаньте відпочиле тісто і відріжте від нього шматок. Розкачайте його в прямокутний пласт, товщиною приблизно 2 мм. Стіл і качалку попередньо змастіть рослинною олією або присипте борошном. Потім ножем розріжте тісто на квадрати. Розмір квадратів залежить від бажаного розміру майбутніх мантів. На кожну частину покладіть начинку, приблизно 1 ст.Л.
Тепер сформуйте манти. Для цього візьміть один куточок квадрата і зчепіть його з протилежним. Так само поступите з двома іншими. Одержаний конверт перетворите в мант, з'єднавши по два кути, які розташовані поруч один з одним. Або сформуйте манти будь-яким іншим зручним способом.
Кожен лист мантоварки змастіть маслом і викладіть на них вийшли манти. Варіть манти при сильному кипінні води при щільно закритій кришці 40-50 хвилин.
Манти з м'ясом і цибулею готові. Змастіть їх вершковим маслом і подавайте прикрасивши свіжою зеленню з улюбленими соусами. Смачного!