Манти з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
У м'ясних мантії головна уязик - це побільше цибулі. Приблизно половина від загальної кількості начинки. Тільки тоді вони будуть по справжньому соковитими. Давайте і ми приготуємо такі манти!
Якщо у вас немає курдючного жиру, в такому випадку візьміть телятину і жирну яловичину, або повністю замініть на баранину. Обов'язково подавайте гарячими! Смак мантів полягає саме в гарячому, м'ясному соку.
- Яловичина - 500 грам
- Курдючний жир - 150 грам
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Борошно - 550-600 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Замісити тісто. Для цього в склянці води розчиніть сіль і додайте рослинне масло. Розмішайте.
Просійте в чашу борошно і влийте воду з маслом. Замісити тісто. Якщо воно буде липнути до рук, додайте ще борошна. Тісто не повинно "плисти", воно повинно бути пружним.
Скачайте з тіста валик і закрутіть "равликом", накрийте чашею і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Підготуйте фарш. Подрібніть цибулю на м'ясорубці з крупними гратами, присолите і відставте в сторону.
Яловичину зачистите від плівок, сухожиль. Подрібніть м'ясо і курдючний жир в ручну за допомогою гострого ножа або на м'ясорубці з максимально крупними гратами.
Змішайте цибулю і подрібнене м'ясо з жиром. Додайте зіру, чорний перець, сіль. Перемішайте.