Манти з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите манти, то напевно знаєте не один рецепт їх приготування. Пропоную вашій увазі манти з капустою.
Манти з капустою - це один з багатьох варіантів приготування відомого страви. У складі немає м'яса, так що блюдо підійде і для вегетаріанців.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 400-500 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- М'ясо - 500 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Капуста - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Як зробити манти з капустою? Для початку необхідно приготувати тісто. Для цього потрібно вбити в миску яйця, додати сіль і рослинне масло, а також холодну воду. Ретельно збити. Поступово всипати борошно, вимішуючи туге і щільне тісто. Коли воно готове, його потрібно добре пом'яти руками, щоб воно було більш еластичне. Потім тісто можна залишити в спокої на деякий час.
2. Тим часом можна зайнятися начинкою. М'ясо (в даному варіанті баранина) вимити і просушити. Потім нарізати гострим ножем на маленькі шматочки. Не варто пропускати м'ясо через м'ясорубку, адже це повністю змінить смак страви.
3. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками. З'єднати з м'ясом. Капусту нашаткувати дрібно і злегка посолити. Потім щільно віджати її руками, щоб вона була м'якше, і додати до м'яса з цибулею.
4. Тісто викласти на присипану борошном поверхню і тонко розкачати. Нарізати невеликими шматочками. Фарш ретельно перемішати, поперчивши за смаком і при бажанні посолити (проте варто пам'ятати, що капуста вже солилася). На кожен шматочок тіста викласти м'ясо і акуратно загорнути. Варіацій оформлення може бути дуже багато.
5. Рівні мантоварки змастити олією і відправити туди готові манти. Вода до цього часу вже повинна активно кипіти. Десь до 40-45 хвилин знадобиться, щоб манти з капустою в домашніх умовах приготувалися. Потім їх можна подавати до столу (при бажанні доповнивши соусом).