Рецепт Манти з капустою фото

Манти з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто, М'ясо, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Якщо ви любите манти, то напевно знаєте не один рецепт їх приготування. Пропоную вашій увазі манти з капустою.

Манти з капустою - це один з багатьох варіантів приготування відомого страви. У складі немає м'яса, так що блюдо підійде і для вегетаріанців.

  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 400-500 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • М'ясо - 500 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Капуста - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
манти з капустою - фото крок 1
1. Як зробити манти з капустою? Для початку необхідно приготувати тісто. Для цього потрібно вбити в миску яйця, додати сіль і рослинне масло, а також холодну воду. Ретельно збити. Поступово всипати борошно, вимішуючи туге і щільне тісто. Коли воно готове, його потрібно добре пом'яти руками, щоб воно було більш еластичне. Потім тісто можна залишити в спокої на деякий час.
манти з капустою - фото крок 2
2. Тим часом можна зайнятися начинкою. М'ясо (в даному варіанті баранина) вимити і просушити. Потім нарізати гострим ножем на маленькі шматочки. Не варто пропускати м'ясо через м'ясорубку, адже це повністю змінить смак страви.
манти з капустою - фото крок 3
3. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками. З'єднати з м'ясом. Капусту нашаткувати дрібно і злегка посолити. Потім щільно віджати її руками, щоб вона була м'якше, і додати до м'яса з цибулею.
манти з капустою - фото крок 4
4. Тісто викласти на присипану борошном поверхню і тонко розкачати. Нарізати невеликими шматочками. Фарш ретельно перемішати, поперчивши за смаком і при бажанні посолити (проте варто пам'ятати, що капуста вже солилася). На кожен шматочок тіста викласти м'ясо і акуратно загорнути. Варіацій оформлення може бути дуже багато.
манти з капустою - фото крок 5
5. Рівні мантоварки змастити олією і відправити туди готові манти. Вода до цього часу вже повинна активно кипіти. Десь до 40-45 хвилин знадобиться, щоб манти з капустою в домашніх умовах приготувалися. Потім їх можна подавати до столу (при бажанні доповнивши соусом).

Схожі рецепти