Маннік зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і дуже корисний пиріг, смак якого багатьом знайомий ще з дитинства. Рецепт, як приготувати маннік із сметаною, простий і доступний. Всі продукти легко придбати в будь-якому магазині.
Рецепт цього манника не зовсім традиційний. Найчастіше манку замочують і чекають до набрякання, а вже після вводять решту інгредієнтів. Тут же навпаки: спершу збиваємо яйця зі сметаною і вводимо манку, а вже після цього залишаємо набухати. Сметану обираємо не дуже жирну, краще 10 або 15%. Такий маннік готується довше звичайного, але справа того варта. Він виходить ситним і ніжним по текстурі.
- Крем - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Масло розтоплене - 2 Ст. Ложки
1. У миску вбиваємо яйця, злегка перемішуємо їх віночком і додаємо цукор, збиваємо вінчиком, кладемо сметану і змішуємо до однорідності.
2. Додаємо манку, краще використовуємо дрібну, вона швидше розбухне. Міксером перемішуємо, щоб не залишалося грудочок. Ми залишаємо суміш на 1 час. Через годину додаємо розтоплене масло, розпушувач і просіяне борошно. Ретельно перемішуємо тісто до однорідної консистенції. Головне, щоб не було грудочок.
3. Форму для випічки застилає пергаментом, вливаємо отримане тісто і розрівнюємо ложкою, щоб товщина всюди була однаковою.
4. Відправляємо тісто в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 30-45 хвилин. Готовий маннік відразу ж нарізаємо шматочками і подаємо до столу.