Рецепт Маннік зі сметаною фото

Маннік зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Манька
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги , Манник
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачний і дуже корисний пиріг, смак якого багатьом знайомий ще з дитинства. Рецепт, як приготувати маннік із сметаною, простий і доступний. Всі продукти легко придбати в будь-якому магазині.

Опис приготування:

Рецепт цього манника не зовсім традиційний. Найчастіше манку замочують і чекають до набрякання, а вже після вводять решту інгредієнтів. Тут же навпаки: спершу збиваємо яйця зі сметаною і вводимо манку, а вже після цього залишаємо набухати. Сметану обираємо не дуже жирну, краще 10 або 15%. Такий маннік готується довше звичайного, але справа того варта. Він виходить ситним і ніжним по текстурі.

  • Крем - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Манька - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Масло розтоплене - 2 Ст. Ложки
маннік зі сметаною - фото крок 1
1. У миску вбиваємо яйця, злегка перемішуємо їх віночком і додаємо цукор, збиваємо вінчиком, кладемо сметану і змішуємо до однорідності.
маннік зі сметаною - фото крок 2
2. Додаємо манку, краще використовуємо дрібну, вона швидше розбухне. Міксером перемішуємо, щоб не залишалося грудочок. Ми залишаємо суміш на 1 час. Через годину додаємо розтоплене масло, розпушувач і просіяне борошно. Ретельно перемішуємо тісто до однорідної консистенції. Головне, щоб не було грудочок.
маннік зі сметаною - фото крок 3
3. Форму для випічки застилає пергаментом, вливаємо отримане тісто і розрівнюємо ложкою, щоб товщина всюди була однаковою.
маннік зі сметаною - фото крок 4
4. Відправляємо тісто в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 30-45 хвилин. Готовий маннік відразу ж нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Схожі рецепти