Рецепт Італійський маннік на Рікотту фото

Італійський маннік на Рікотту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи , Рікотта , Манька
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Блюдо для всієї родини! Цей неймовірно легкий, ніжний і ароматний маннік сподобається всім домочадцям! Тому читаємо рецепт, швиденько готуємо і подаємо як десерт до сніданку або полуденка.

Опис приготування:

Нескладний у приготуванні, але смачний і ароматний, цей десерт порадує всю вашу сім'ю. Ця страва відмінно підходить для сімейного сніданку в вихідний день, і кожен з домочадців зможе"приправити" маннік тим, що йому до душі: варенням, згущеним молоком, вершками. Не бійтеся експериментувати, готуйте нові цікаві страви! розповідаю, як приготувати італійський маннік на Рікотту. Смачного!

  • Яйця - 3 штуки
  • Rikotta - 250 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Крупа манна - 125 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
італійський маннік на Рікотту - фото крок 1
Ось, що нам буде потрібно для приготування цієї страви.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 2
В першу чергу необхідно розтопити в молоці масло і додати туди цедру лимона і апельсина. Не дайте молоку закипіти.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 3
Далі додаємо в молоко манку і варимо пару хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Готову суміш відставте в прохолодне місце, щоб вона охолола.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 4
Поки остигає манна суміш, ми змішуємо цукор, ванільний цукор і яйця. Збиваємо до повного розчинення цукру.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 5
Додаємо Рікотта і акуратно, на самій низькій швидкості міксера перемішуємо Рікотта з цукрово-яєчної сумішшю до однорідності.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 6
Додаємо остигнула манну суміш і 2 столові ложки соку апельсина. Перемішуємо до однорідності.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 7
Виливаємо суміш у разьемную форму (у мене 26 см в діаметрі), попередньо застелену пергаментом, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 8
Через годину дістаємо маннік. Обов'язково дайте манника охолонути в формі, і тільки потім викладайте його на блюдо, інакше пиріг зламається, коли ви будете його перекладати.
італійський маннік на Рікотту - фото крок 9
Остиглий маннік викладаємо на блюдо. Можна полити його варенням, сиропом або збитими вершками, але він і так гарний Приємного чаювання!

Схожі рецепти