Апельсиновий маннік
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, ароматний і дивовижний на смак апельсиновий маннік! Рецепт підійде для звичайних буднів і для пісного меню.
У цьому рецепті буде використовуватися апельсиновий сік і апельсинова цедра. Випічка виходить неймовірно ароматна, з насиченим яскравим смаком цитрусових. Приготувати апельсиновий маннік дуже просто і до того ж є. Беріть на замітку!
- Крупа манна - 1 Склянка
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти.
Апельсини ретельно помийте, зніміть цедру і вичавіть сік (знадобиться 200 мл. Соку).
У глибокій мисці з'єднайте апельсиновий сік і манку. Перемішайте.
Додайте рослинне масло і залиште миску на 20 хвилин, до набухания манки.
Потім додайте цукор і апельсинову цедру.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте. Тісто має бути по консистенції як густа сметана.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки присипте манкою або борошном. Вилийте тісто і випікайте пиріг в духовці при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Готовому апельсиновому манника дайте трохи охолонути, потім акуратно витягніть, прикрасьте за смаком і подавайте до столу.
Смачного!