Рецепт Маннік з лимоном фото

Маннік з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Крупи, Лимон
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Манник, Кисле

Маннік - дуже смачний, а головне - простий у приготуванні пиріг. З ним впорається будь-який, навіть початківець кухар. Я поділюся класичним рецептом лимонного манника.

Цей пиріг можна прикрасити шматочками лимона або збитими вершками. Я вирішила залишити класичний варіант. Приємного чаювання.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Манька - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 12 штук (сік)
  • Лимонна цедра - 1 штука (одного лимона )
маннік з лимоном - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Вимийте лимони. Просійте борошно.
маннік з лимоном - фото крок 2
У посуді змішайте цукор, манку і кефір. Гарненько перемішайте, розбийте грудочки з манки. Поставте в тепле місце на 20-30 хвилин, за цей час крупа вбере рідина і набубнявіє.
маннік з лимоном - фото крок 3
Розтопіть на водяній бані масло. Вбийте в тарілку яйця. Змішавши яйця з топленим маслом, повільно вливайте їх в манну крупу, помішуючи до тих пір, поки тісто не стане однорідним.
маннік з лимоном - фото крок 4
Введіть в тісто цедру лимона і лимонний сік, перемішайте масу.
маннік з лимоном - фото крок 5
Додайте в тісто розпушувач, гашене соду і борошно. Перемішайте, постарайтеся розбити всі грудочки. Тісто має вийти, як рідка сметана.
маннік з лимоном - фото крок 6
Перелийте тісто на деко, попередньо змастивши його олією. Залиште тісто на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
маннік з лимоном - фото крок 7
Випікайте маннік в духовці розігрітій до 180 градусів приблизно 30-40 хвилин. Розріжте маннік після того, як він повністю охолоне. Смачного.

Схожі рецепти