Маннік з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Маннік - дуже смачний, а головне - простий у приготуванні пиріг. З ним впорається будь-який, навіть початківець кухар. Я поділюся класичним рецептом лимонного манника.
Цей пиріг можна прикрасити шматочками лимона або збитими вершками. Я вирішила залишити класичний варіант. Приємного чаювання.
- Кефір - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимон - 12 штук (сік)
- Лимонна цедра - 1 штука (одного лимона )
Підготуйте всі інгредієнти. Вимийте лимони. Просійте борошно.
У посуді змішайте цукор, манку і кефір. Гарненько перемішайте, розбийте грудочки з манки. Поставте в тепле місце на 20-30 хвилин, за цей час крупа вбере рідина і набубнявіє.
Розтопіть на водяній бані масло. Вбийте в тарілку яйця. Змішавши яйця з топленим маслом, повільно вливайте їх в манну крупу, помішуючи до тих пір, поки тісто не стане однорідним.
Введіть в тісто цедру лимона і лимонний сік, перемішайте масу.
Додайте в тісто розпушувач, гашене соду і борошно. Перемішайте, постарайтеся розбити всі грудочки. Тісто має вийти, як рідка сметана.
Перелийте тісто на деко, попередньо змастивши його олією. Залиште тісто на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
Випікайте маннік в духовці розігрітій до 180 градусів приблизно 30-40 хвилин. Розріжте маннік після того, як він повністю охолоне. Смачного.