Рецепт Манговий кекс фото

Манговий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Манго
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Кекси

У пошуках простого рецепту, в який можна додати фрукти і при цьому вони не перетворяться в кашу, поділюся чудовою знахідкою: рецепт, як приготувати манговий кекс.

Кладу в нього не тільки цільні фрукти, а також манговий екстракт, щоб смак був яскравіше. Можна замінити манго іншими фруктами, тоді вже і екстракт варто вибирати відповідний. Кекс можна подавати теплим, наприклад, з морозивом або після охолодження, прикрасивши його кремом, глазур'ю.

  • Вершкове масло - 240 грам
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Екстракт манго - 2 чайних ложки
  • Борошно - 2 2/3 склянки
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Манго - 1-2 штук(1, 5 склянки нарізаного кубиками)
манговий кекс - фото крок 1
1. Просійте борошно, додайте до неї сіль, розпушувач і перемішайте.
манговий кекс - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте вершкове масло і цукор, збийте вінчиком.
манговий кекс - фото крок 3
3. Додайте до масляної суміші по 1 яйцю, збиваючи після кожного.
манговий кекс - фото крок 4
4. Потім влийте молоко, манговий екстракт, всипте борошняну суміш.
манговий кекс - фото крок 5
5. Очистіть манго і наріжте його кубиками. Додайте його в тісто, акуратно перемішайте.
манговий кекс - фото крок 6
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і розрівняйте його в формі.
манговий кекс - фото крок 7
7. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Не поспішайте діставати його з форми відразу, залиште на 10 хвилин.
манговий кекс - фото крок 8
8. Мені більше подобається подавати його теплим, але тут за бажанням.

Схожі рецепти