Манговий кекс
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках простого рецепту, в який можна додати фрукти і при цьому вони не перетворяться в кашу, поділюся чудовою знахідкою: рецепт, як приготувати манговий кекс.
Кладу в нього не тільки цільні фрукти, а також манговий екстракт, щоб смак був яскравіше. Можна замінити манго іншими фруктами, тоді вже і екстракт варто вибирати відповідний. Кекс можна подавати теплим, наприклад, з морозивом або після охолодження, прикрасивши його кремом, глазур'ю.
- Вершкове масло - 240 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Екстракт манго - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 2/3 склянки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Манго - 1-2 штук(1, 5 склянки нарізаного кубиками)
1. Просійте борошно, додайте до неї сіль, розпушувач і перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте вершкове масло і цукор, збийте вінчиком.
3. Додайте до масляної суміші по 1 яйцю, збиваючи після кожного.
4. Потім влийте молоко, манговий екстракт, всипте борошняну суміш.
5. Очистіть манго і наріжте його кубиками. Додайте його в тісто, акуратно перемішайте.
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і розрівняйте його в формі.
7. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Не поспішайте діставати його з форми відразу, залиште на 10 хвилин.
8. Мені більше подобається подавати його теплим, але тут за бажанням.