Маковник
(покроковий рецепт з фото)
Маковник - прекрасна домашня випічка, яка наповнить ваш будинок теплом і затишком. Цей маковник особливий! ароматне тісто, чудова макова начинка з горіхами навряд чи залишать когось байдужим!
Дуже смачний рецепт приготування домашнього макового пирога. Якщо ви любите мак і макову випічку, то цей смачний і ароматний маковник якраз для вас! А поєднання маку та горіхів просто незрівнянно! Всі без винятку будуть захоплюватися його дивовижним і неповторним смаком. Хочу вам розповісти як приготувати "маковник" .
- Борошно - 130 грам
- Крем - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Мак - 100 грам
- Горіхи - 100 грам (арахіс)
- Розпушувач - 8 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти.
Горіхи подрібнити в блендері.
Яйця збийте міксером з цукром в пишну піну. Додайте сметану, ще трохи збийте.
У збиті яйця зі сметаною додайте лопаткою мак, перемішайте.
Слідом додайте арахіс, перемішайте лопаткою.
Додайте просіяне борошно з розпушувачем.
Акуратно перемішайте лопаткою.
Форму для випічки, діаметром 20-22 см, змастіть маслом. Вилийте тісто.
Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Посипте маковник цукровою пудрою.
Неймовірно ароматний пиріг порадує всю вашу сім'ю!