Макарони з фаршем в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
У рейтингу простих, ситних, а головне, швидких страв, макарони з фаршем в мультиварці займають, мабуть, одне з перших місць. Блюдо для швидкого і поживного вечері!
Рецепт сподобається як жінкам (не треба довго стояти біля плити, п'ять хвилин біля мультиварки і все! ), так і чоловікам (що може бути краще макаронів з м'ясом після довгого трудового дня? !). Так що ловіть простий рецепт макаронів з фаршем в мультиварці і проводите більше часу з сім'єю, ніж на кухні!
Цибулю чистимо і дрібно ріжемо.
Включаємо мультиварку, режим - «Випічка».
Обсмажуємо цибулю пару хвилин, потім додаємо в нього фарш і смажимо ще хвилин 5, періодично помішуючи.
Солимо, перчим. Можна додати улюблені спеції.
Додаємо у фарш вершкове масло. Як тільки повністю розтане - висипаємо макарони.
Перемішуємо їх з фаршем і заливаємо окропом - так, щоб макарони були трохи покриті. При бажанні кидаємо лавровий лист.
Включаємо режим «Плов» або «Гречка» і сміливо залишаємо кухню - мультіварочка все зробить, хіба що по тарілка не розкладе.
Правда, після звукового сигналу про закінчення приготування, макарони доведеться перемішати вручну. Але, погодьтеся, це не така важка задача для досвідченого кулінара!
Порада: звичайно, мультиварка прилад розумний, але якщо ви готуєте макарони з фаршем в ній вперше, краще загляньте в них хвилин через 10-15 після того, як залили воду - якщо макарони зроблені з додаванням борошна з м'яких сортів пшениці, то вони будуть вже готові. Будете чекати звукового сигналу - можуть розваритися!
- Фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Інші спеції - За смаком
- Макарони - 2 склянки (це 1 пачка)
- Вода - 2-3 склянок (для більш твердих макаронів води потрібно більше, ніж для м'яких)
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Цибулю чистимо і дрібно ріжемо.
Включаємо мультиварку, режим - «Випічка».
Обсмажуємо цибулю пару хвилин, потім додаємо в нього фарш і смажимо ще хвилин 5, періодично помішуючи.
Солимо, перчим. Можна додати улюблені спеції.
Додаємо у фарш вершкове масло. Як тільки повністю розтане - висипаємо макарони.
Перемішуємо їх з фаршем і заливаємо окропом - так, щоб макарони були трохи покриті. При бажанні кидаємо лавровий лист.
Включаємо режим «Плов» або «Гречка» і сміливо залишаємо кухню - мультіварочка все зробить, хіба що по тарілка не розкладе.
Правда, після звукового сигналу про закінчення приготування, макарони доведеться перемішати вручну. Але, погодьтеся, це не така важка задача для досвідченого кулінара!
Порада: звичайно, мультиварка прилад розумний, але якщо ви готуєте макарони з фаршем в ній вперше, краще загляньте в них хвилин через 10-15 після того, як залили воду - якщо макарони зроблені з додаванням борошна з м'яких сортів пшениці, то вони будуть вже готові. Будете чекати звукового сигналу - можуть розваритися!